Antena 3 CNN Timp liber Turism Zakynthos, cea mai populară insulă din Marea Ionică

Zakynthos, cea mai populară insulă din Marea Ionică

Zakynthos, cea mai populară insulă din Marea Ionică
02 Mai 2017   •   15:08
 Paradis cu ape de safir și plaje idilice, Zakynthos este una dintre destinațiile pe care trebuie să le descoperi vara aceasta, într-un sejur de poveste de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România.
În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să călătorească prin Europa Travel, înțelegând că low-cost nu inseamnă standarde mici, ci reprezintă un produs ”smart travel”, de tipul celui mai bun raport calitate/preț.

Descoperă Navagio, celebra plajă grecească

Zakynthos se laudă cu una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Navagio, devenită simbolul insulei și vizitată de mii de turiști în fiecare vară. Tot aici se află și cea mai fotografiată epavă a unei foste nave de contrabandiști, vasul Panagiotis care a eșuat în golful Navagio în jurul anului 1980.

Plaja este compusă din mici pietricele de nisip alb și înconjurată de pereți calcaroși argintii, fiind scăldată de ape turcoaz cristaline. Navagio este un adevărat magnet mai ales pentru pasionații de snorkeling care găsesc aici o mare varietatea de viețuitoare marine și recife de corali. Dacă ajungi aici în această vară, poți admira plaja Navagio de pe colina care înconjoară golful.

Zakynthos nu înseamnă doar plaje albe cu nisip fin care îți amintesc de destinațiile exotice. Este locul care te cucerește prin viața de noapte puternic dezvoltată mai ales în stațiunea Laganas, dar și prin tradițiile bine păstrate în satele pescărești.

Supranumită ”Il Fiore di Levante”, cea mai albastră insulă din Marea Ionică, Zakynthos a inspirat artiști și boemi încă din cele mai vechi timpuri. Mulți pictori și-au găsit inspirația pe aceste meleaguri grecești, dar și foarte mulți compozițori au reușit să surprindă ”în note muzicale” frumusețea locului. Zakynthos pare desprinsă dintr-un postcard, locul care reușește să te surprindă la fiecare vizită pe care o faci aici.

Snorkeling, sportul popular al insulei!

Dacă iubești sporturile nautice, principala activitate pe insulă este snorkeling. Cele mai populare locuri sunt golful Laganas, zona Capului Skinari sau peninsula Vassiliki. În orice zonă alegi să practici scufundări ai grijă la țestoasele cu cap pătrat, Caretta Caretta, specie pe cale de dispariție protejată prin lege, care își depun ouăle în nisipul fin al plajelor insulei Zakynthos. Chiar dacă zonele frecventate de țestoase sunt special amenajate și mai puțin vizitate de turiști, broscuțele pot ajunge chiar și în golfurile frecventate de turiști.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la vila 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close