Antena 3 CNN Timp liber Turism Zece drumuri de POVESTE din România. "Când te uiţi în zare ţi se taie respiraţia"

Zece drumuri de POVESTE din România. "Când te uiţi în zare ţi se taie respiraţia"

Zece drumuri de POVESTE din România. "Când te uiţi în zare ţi se taie respiraţia"
de O.P.    |    15 Iul 2014   •   12:30

Pentru că suntem în plin sezon al vacantelor vă propunem să vedem cele mai frumoase drumuri din România.

PASUL PRISLOP:
Pasul Prislop, din nordul României, leagă Maramureşul de Bucovina, prin Munţii Rodnei. Drumul este DN18, care atinge o altitudine de 1.413 metri. Pe porţiuni întinse, drumul este extrem de îngust, iar parapeţii lipsesc. Adeseori, linia dintre sensuri şi cele de pe margine lipsesc, lăsând şoferii să se orienteze de unii singuri în privinţa poziţiei ideale pe şosea.PASUL TURNU ROŞU:
Pasul Turnu Roşu, aflat la o altitudine de numai 352 de metri, face legătura dintre judeţele Sibiu şi Vâlcea, de-a lungul Văii Oltului. Drumul european 81, care traversează pasul, este una dintre cele mai importante căi de comunicaţii între Bucureşti şi oraşele din nordul şi vestul României.


TRANS-SEMENICUL:
Trans-Semenicul este un drum lung de 36 de kilometri care leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş, ambele din judeţul Caraş Severin. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate la începutului acestui an, însă o mică porţiune de drum a rămas nemodernizată. Totuşi, drumul poate fi parcurs, iar cei care l-au testat îl numesc deja "Transalpina Banatului", scrie ro.stiri.yahoo.com.


ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS PUTEŢI VEDEA RESTUL DRUMURILOR DE POVESTE DIN ROMÂNIA:

×
Subiecte în articol: drumuri sosele turism vacante
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close