Antena 3 CNN Timp liber Turism Zece motive pentru care trebuie sa vizitezi Zakynthos

Zece motive pentru care trebuie sa vizitezi Zakynthos

Zece motive pentru care trebuie sa vizitezi Zakynthos
29 Apr 2015   •   18:14
Considerata una dintre cele mai frumoase insule grecesti, Zakynthos detine plaje premiate cu “Steagul Albastru”, pentru curatenie si calitatea serviciilor, ape atat de cristaline incat ai impresia ca inoti intr-un acavariu si sate traditionale unde linistea domneste.

Epava Navagio


Pentru ca vacanta ta sa fie una reusita si memorabila, este musai sa nu ratezi un obiectiv cu totul si cu totul valoros: epava Navagio. Se spune ca este una dintre cele mai valoroase din Europa, pozitionata fix in inima unui paradis.

Pentru istorie, si artefacte vechi

Chiar daca Zakynthos este o insula cosmopolita, asta nu inseamna ca nu vei gasi aici si obiective istorice foarte valoroase, sau locuri invaluite in legende. Descopera Fortareata Venetiana ridicata in 1646, care inca pastreaza amprentele vechii civilizatii (venetienii).

Testoasele Caretta Caretta

Este practic imposibil sa nu vizitezi taramul testoaselor Caretta Caretta. Insula Marathonisi nu este doar un paradis pentru vietuitoarele cu carapace, ci si arata ca unul, cu forma ciudata de testoasa.

Pentru traditii

Grecii tin foarte mult la obiceiurile mostenite din strabuni. Pe insula Zakynthos vei putea invata datini unice, in satul Bohali, in care au fost cel mai bine pastrate traditiile.

Pesterile Albastre

Incearca plimbarea cu barca pe apele turcoaz care “inunda” Pesterile Albastre (Blue Caves). Locul este plin de magie, iar marea capata nuante de violet la apus, cand razele soarelui intra printre crapaturile grotei.

Un loc dedicate romanticilor

Desi, plaja Keri nu este la fel de populara precum plaja Navagio, se spune ca de la Keri Lighthouse poate fi imortalizat cel mai frumos apus de soare de pe insula.

Laganas- Ibiza Greciei

Pasionatii de clubbing si distractii nocturne vor gasi in statiunea Laganas o multime de discoteci, localuri si restaurante unde se organizeaza de la party-uri tematice, pana la petreceri pe plaja si concursuri.

Atmosfera destinsa si oamenii veseli

Pe insula ai impresia ca in fiecare zi este o sarbatoare sau un eveniment special, in aer pluteste o atmosfera placuta, iar oamenii sunt primitori si prietenosi.

Exploreaza taramul necunoscut al marii

Pasionatii de sporturi de apa vor gasi pe insula, numeroase golfulete cu ape cristaline bogate in recife de corali si vestigii arheologice. Zakynthos este una dintre destinatiile grecesti cu cele mai curate ape, un adevarat paradis pentru scufundatori.

Preparate delicioase


Daca vrei sa mananci bine si cu bani putin, incearca tavernele aproape de malul marii. Preparatele din peste si fructe de mare sunt printre cele mai appreciate, iar vinul rosu este un adevarat parfum pentru simturi.

 

Early Booking Zakynthos

Hotel Andreolas 2*- de la 205 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

 


Madalina Isar

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close