Antena 3 CNN Timp liber Zona din România care a fost lăudată de Euronews. Jurnaliștii străini sunt impresionați de ce au găsit acolo

Zona din România care a fost lăudată de Euronews. Jurnaliștii străini sunt impresionați de ce au găsit acolo

Frumuseţile României au fost, deseori, promovate în mass-media internaţională, iar recent a venit rândul postului Euronews să ne laude și să prezinte câteva dintre atracțiile care merită să fie cunoscute la nivel mondial. Mai exact, jurnaliștii străini au descoperit Maramureșul, regiune pentru care au doar cuvinte de laudă.

Zona din România care a fost lăudată de Euronews. Jurnaliștii străini sunt impresionați de ce au găsit acolo
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    28 Sep 2020   •   22:45

"Multe din clădirile şi bisericile locului, vechi de peste 400 de ani, se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Regiunea îndepărtată din nord-vestul României, Maramureş, are un stil arhitectural unic, cu biserici înalte, în formă de turn şi acoperişuri care împodobesc peisajul. Aceste sate pot părea desprinse din lumea basmelor, dar sunt locuri din viaţa reală“, au evidenţiat jurnaliştii de la Euronews, potrivit clickpentrufemei.ro.

„Descoperiţi bisericile gotice unice din îndepărtata regiune a Maramureşului”, este recomandarea Euronews, care îi îndeamnă pe străini să viziteze acest ţinut desprins din poveste.

Iar turiștii care vizitează Maramureșul au ce vedea aici: Cimitirul Vesel din Săpânţa, Staţiunea balnenară Ocna Şugatag (căutată de turişti datorită proprietăţlor curative ale apei sărate în afecţiunile reumatismale, ginecologice sau dermatologice), Mănăstirea Bârsana, Drumul verde din Maramureş, Turbăria de la Hoteni, Mocăniţa şi Moara din Săcel.

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close