Antena 3 CNN Politică Korodi Attila, deputat UDMR: "Nu avem nicio problemă cu alegerile anticipate. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile. E neconstituțional"

Korodi Attila, deputat UDMR: "Nu avem nicio problemă cu alegerile anticipate. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile. E neconstituțional"

Korodi Attila, deputat UDMR: "Nu avem nicio problemă cu alegerile anticipate. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile. E neconstituțional"
06 Dec 2019   •   15:33

UDMR lansează un avertisment dur pentru PNL! Dacă Guvernul Orban va introduce votul în două tururi la alegerile locale din 2020, partidul maghiar va vota moţiunea de cenzură a social-democraţilor.  A spus-o clar şi răspicat unul dintre liderii formaţiunii, Korodi Atilla.

Fostul ministru nu exclude nici ca liberalii să îşi trântească propriul guvern doar pentru a-i satisface dorinţa lui Klaus Iohannis: declanşarea alegerilor anticipate.

Ba mai mult, formaţiunea lui Kelemen Hunor va ataca la CCR decizia Executivului, în baza recomandării Comisiei de la Veneţia, unde se arată că orice schimbare a legislaţiei electorale trebuie făcută cu cel puţin un an înaintea scrutinului.

Korodi Attila, deputat UDMR - "N-au fost discuții în cadrul grupului, dar pentru că noi avem un acord scris pe această temă, e normal ca reacția noastră să fie fermă când vorbim despre modificarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile. Este neconstituțională o astfel de decizie. Vom utiliza toate instrumentele democratice pentru că nu e normal să decizi neconstituțional numai de dragul deciziilor. E o reacție la o situație care probabil nu se va întâmpla pentru că, indiferent de discuțiile pe care le avem în spațiul public, nu cred că PNL va face un pas împotriva unor angajamente scrise". 

Atilla a spus că UDMR nu este împotriva alegerilor anticipate, dar nu e de acord cu schimbarea sistemului alegerilor înainte de un an. 

"Alegerile anticipate e greu să fie organizate. Dacă se întâmplă, UDMR nu are nicio problemă cu asta. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile pentru că e pe un domeniu neconstituțional și nu e normal să susținem așa ceva". 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close