Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, după ce a fost audiat în dosarul Colectiv: "Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor"

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, după ce a fost audiat în dosarul Colectiv: "Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor"

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, după ce a fost audiat în dosarul Colectiv: "Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor"
06 Dec 2019   •   13:15

UPDATE. Nicolae Bănicioiu a fost audiat timp de mai multe ore la Parchetul General. 

"Le-am spus procurorilor tot ceea ce cred eu că era necesar să le spun. Am răspuns la toate întrebările", a declarat fostul ministru al Sănătății.  

Întrebat dacă are mustrări de conștiință pentru modul în care a gestionat criza, Bănicioiu a declarat "Credeți-mă că și eu și ceilalți am fi vrut să facem mai mult. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor. Uitați-vă pe declarații", a spus Bănicioiu. 

Un supraviețuitor al incendiului de la Colectiv l-a întrebat pe Bănicioiu, la ieșirea de la Parchetul General, "de ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?". Nicolae Bănicioiu i-a explicat că "noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Haideți să ne întâlnim și discutăm toate declarațiile pe care le-am făcut". 

Știre inițială 

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a ajuns în urmă cu puţin timp la Parchetul General, unde este chemat astăzi în faţa judecătorilor, în dosarul Colectiv.

A fost citat ca martor în dosarul Colectiv, care a fost deschis în urma plângerii din noiembrie 2016 făcute de părinții victimelor care acuzau de neglijență mai mulți oameni din sistemul medical. 

Bănicioiu a mai fost citat o dată pe data de 23 noiembrie, dar atunci nu s-a prezentat și spunea că le-a dat și motivul procurorilor. Astăzi, însă, merge să dea declarații. Și Raed Arafat a fost audiat ca martor în acest dosar. 

Între timp, luni așteptăm sentința în dosarul Colectiv, care se află la Tribunalul București. 

×
Subiecte în articol: colectiv Nicolae Banicioiu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close