Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Trombofiliile în sarcină. Totul despre problemele sângelui și pierderea sarcinii

Trombofiliile în sarcină. Totul despre problemele sângelui și pierderea sarcinii

Trombofiliile în sarcină. Totul despre problemele sângelui și pierderea sarcinii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Dec 2019   •   23:54

Medicul Elena Coles a vorbit vineri seară, la Antena 3, despre problemele sângelui și pierderea sarcinii.

„Găsim mutații care au răsunet pe sarcină. În ultimii ani a fost un mare focus pe femeia însărcinată sărită de vârsta optimă de concepție. Până în 35 de ani e o vârstă rezonabilă pentru sarcină.(...) Singurul retard care se poate reproșa unui copil dintr-o mamă trombofilică este acela de creștere. Fătul este mai mic la naștere, fără să fie nicio problemă cu el”, a spus medicul la emisiunea „Dar și Har”.

„O situație deloc de dorit este atunci când pe circulația placentară se inseră cheaguri care pot bloca circulația către făt și de aici pierderea sarcinii. În trombofilie se întâmplă din nefericire atunci când sarcina e avansată”, a adăugat Elena Coles.

Deoarece trombofilia ereditară este frecvent asociată cu sarcina oprită în evoluție și avortul spontan, se impune investigarea gravidei pentru identificarea prezenței mutațiilor genetice răspunzatoare de inducerea hipercoagulabilității. În situația în care se identifică mutații genetice, se impune începerea tromboprofilaxiei cu scopul prevenirii eventualelor tromboze pe perioada sarcinii.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Dar și har sange
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close