Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe violatorii din Vaslui şi ce au făcut la o săptămână după decizie

100 de minute: Cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe violatorii din Vaslui şi ce au făcut la o săptămână după decizie

100 de minute: Cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe violatorii din Vaslui şi ce au făcut la o săptămână după decizie
Sursa foto: Foto:
21 Iul 2015   •   19:45

Judecătorii care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au părăsit oraşul după decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive pentru agresori, cei doi magistraţi alegând catedra în defavoarea robei de magistrat.

Informaţia a fost prezentată marţi, în cadrul emisiunii "100 de minute", de către Alessandra Stoicescu, care citează adevarul.ro.

Potrivit jurnaliştilor adevărul.ro, Georgina Moldovan (Judecătoria Vaslui) şi Viorel Munteanu (Tribunalul Vaslui) sunt cei doi magistraţi care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă în noiembrie 2014.

Prima dintre cei doi magistraţi, Georgina Moldovan, este cea care a decis pe 2 aprilie eliberarea din arest preventiv a celor trei indivizi care şi-au recunoscut faptele. O săptămână mai târziu, Viorel Munteanu a dispus eliberarea din arestul Poliţiei şi plasarea în arest la domiciliu şi a celorlalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele.

Amândoi magistraţii erau catalogaţi drept printre cei mai titraţi „penalişti" vasluieni, Georgina Moldovan fiind Preşedintele Judecătoriei Vaslui la data pronunţării hotărârii, iar Viorel Munteanu - preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Vaslui.

Amândoi judecătorii au părăsit Vasluiul după decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive a celor şapte violatori.

La o săptâmână după pronunţarea controversatei hotărâri, pe 7 aprilie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat numirea Georginei Moldovan în calitate de personal de instruire propriu, cu normă întreagă, la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG), în cadrul departamentului de formare profesionala continuă, la disciplina Procedură Penală.

Anterior, Georgina Moldovan a solicitat CSM demisia din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui. Plenul CSM a aprobat atât demisia din funcţia de preşedinte, cât şi detaşarea judecătorului Georgina Moldovan în cadrul SNG, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 mai 2015, cu posibilitatea prelungirii detaşării cu încă trei ani. Georgina Moldovan ocupa funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Vaslui din iulie 2013.


×
Subiecte în articol: 100 de minute viol Vaslui
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close