Antena 3 CNN Actualitate 75% dintre români plătesc cu cardul

75% dintre români plătesc cu cardul

75% dintre români plătesc cu cardul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Iul 2015   •   20:36

În România, nouă din zece persoane care locuiesc în zonele urbane deţin un card bancar. Fac şi plăţi cu el, în medie, de două ori pe săptămână, potrivit unui studiu.

Principalul motiv pentru care 75% dintre români aleg să utilizeze cardul pentru plata cumpărăturilor în magazine este faptul că scapă de stresul de a avea în permanenţă, în portofele, banii necesari pentru orice fel de achiziţie. De altfel, pentru aproape jumătate dintre ei este important timpul economisit la cumpărături, de aceea aleg să plătească cu cardul. Iar 97% dintre cei care efectuează plăţi cu cardul zilnic sau o dată la două-trei zile, fac acest lucru pentru cumpărăturile curente.

Românii ar fi şi mai atraşi să scape de bancnote şi să folosească cardurile, însă se lovesc de comercianţii care nu le oferă această posibilitate. 50% dintre respondenți afirmă că acesta este principalul motiv atunci când nu folosesc cardul la cumpărături.

În plus, 60% din totalul românilor incluși în studiu preferă să utilizeze cardul pentru plata facturilor. Dintre aceştia, doar 12% se deplasează la chioşcurile dedicate plăţilor facturilor, în timp ce majoritatea aleg să realizeze plata facturilor online.

Interesant este faptul că bărbaţii sunt mai deschişi plăţilor online cu cardul, 58% dintre aceştia obişnuind să efectueze plăţile astfel, spre deosebire de 48%, în cazul femeilor. Acest lucru este determinat de faptul că acestea preferă mai mult decât bărbaţii să vadă produsele înainte de a le plăti.

×
Subiecte în articol: studiu card bancar cumparaturi
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close