Antena 3 CNN Actualitate 900.000 de locuri de muncă, suspendate. Angajaii ar putea beneficia de șomaj tehnic

900.000 de locuri de muncă, suspendate. Angajaii ar putea beneficia de șomaj tehnic

Peste 180.000 de români au rămas fără loc de muncă şi aproximativ 900.000 au contractele suspendate. Potrivit informaţiilor furnizate Ministerul Muncii, domeniile cel mai afectate de criza sunt industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi amănuntul, hoteluri şi restaurante şi construcţii. 

900.000 de locuri de muncă, suspendate. Angajaii ar putea beneficia de șomaj tehnic
06 Apr 2020   •   08:52

Datele îngrijorătoare au fost publicate de Ministerul muncii. Insa guvernul a decis deja ca angajaţii care au contractele de muncă suspendate ar putea beneficia de îndemnizaţia de şomaj tehnic. 

Recent, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le cerea angajatorilor să nu concedieze oameni și că plățile ar urma să fie făcute până în ziua de 15 aprilie. Şomajul tehnic permite societăţilor private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaţilor respectivelor societăţi. 

De asemenea, un alt domeniu afectat este si turismul. Referitor la angajații din turism, Federația Patronatelor a solicitat în regim de urgență emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizație de 8 luni În loc de 12 luni, astfel încât toti salariații din turism care lucrează în unități sezoniere , în mare parte pe litoral, sa poata beneficia de acest somaj.

×
Subiecte în articol: somaj tehnic
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close