Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, informații exclusive din dosarul făcut lui Nicolae Bănicioiu

Adina Anghelescu, informații exclusive din dosarul făcut lui Nicolae Bănicioiu

Jurnalistul Antena 3 Adina Anghelescu a prezentat, duminică, în exclusivitate la Antena 3, informații din dosarul făcut de DNA fostului ministru Nicolae Bănicioiu, date care nu au mai fost prezentate până acum în presa românească.

Adina Anghelescu, informații exclusive din dosarul făcut lui Nicolae Bănicioiu
de Dan Gabor    |    26 Oct 2020   •   18:38

"Dosarul are o istorie foarte interesantă. În ianuarie 2015, știm că Dorin Cocoș a fost reținut într-un dosar cu ANRP-ul, cu drepturi litigioase, împreună cu fosta șefă a DIICOT-ului, Alina Bica, cu Adriean Videanu și cine mai era pe acolo. În 2015, tot la DNA, se deschide și un dosar privind abuzul în serviciu și luarea de mită pentru privind achizițiile din sistemul medical.

Și erau vizați, firește, Dorin Cocoș cu camarila lui, cu patru angajate, persoane foarte apropiate, băgate cumva în conducerea mai multor firme ale lui. Este vorba de vreo 7 firme care activau în domeniul medical. Persoanele de încredere ale lui Cocoș sunt: Frunzăreanu Florina, Militaru Lăcrămioara, Mihaela Irimescu, cea mai apropiată de domnul Cocoș, și Cătălina Furtună.

În 2015,Frunzăreanu, Militaru și Irimescu sunt audiate în legătură cu acest dosar cu afacerile lui Dorin Cocoș. Ca să scape cumva, ele semnează denunțuri și toate trei acceptă să fie colaboratori DNA cu identitate reală și să fie cablate cu tehnică de înregistrare ambientală, care s-a dovedit a fi foarte "valoroasă", în sensul că majoritatea discuțiilor, dacă nu chiar toate, din acest dosar sunt de fapt discuții între ele ca la o șuetă între ele în care spun cine-cum ar trebui să dea, unde ar trebui să se ducă, apoi discuții tot ambientale între Dorin Cocoș și ele pe împărțeala de dividende, dar nu reiese de nicăieri clar, nu există nicio probă, nicio dovadă, că Nicolae Bănicioiu ar fi luat banii respectivi", a spus Adina Anghelescu, la "Punctul de Întâlnire".

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Tineretului în guvernul Ponta, este cercetat pentru corupție

Procurorii îl acuză pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL).

Nicolae Bănicioiu a declarat că este nevinovat şi că DNA nu are probe împotriva sa.

''Nu există absolut nicio dovadă asupra acestei acuzaţii. Nu există niciun fel de probă sau niciun fel de evidenţă, dovadă că eu aş fi luat vreo sumă de bani. Au fost făcute provocări, încercări de flagranturi, urmăriri şi multe astfel de etape procedurale în toate perioadele, în care nu s-a putut dovedi ceva de genul acesta.

O încercare de flagrant eșuat, în sensul că a venit cineva la un moment să îmi dea o cutie de bomboane. Am văzut-o în presă pe asta, cum îi dădeam eu ordine lui Nicolaescu şi îl şpăguiam pe Nicolaescu şi nu ştiu ce îi mai făceam lui Nicolaescu.

Deci eu cu Eugen Nicolaescu, în primul rând nu ne înţelegeam bine. Cred că ştiţi, că aţi văzut de-a lungul timpului, lucrul acesta. În al doilea rând, domnul Cocoş şi compania îl denunţă şi pe domnul Nicolaescu. Deci îl denunţă şi spune că nu ştiu cât îi dădeau ei direct lui Nicolaescu. Deci cum naiba mai aveau nevoie de mine, ca să îl influenţeze pe Nicolaescu? Cred că și în cazul ăla sunt niște minciuni'', a explicat Nicolae Bănicioiu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close