Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu: Sursele mele spun că denunțătorul a fost doar "agent provocator". Mircea Beuran nu recunoaște nimic legat de bani în înregistrări

Adina Anghelescu: Sursele mele spun că denunțătorul a fost doar "agent provocator". Mircea Beuran nu recunoaște nimic legat de bani în înregistrări

Avem motivarea deciziei prin care judecătorii l-au trimis în arest la domiciliu pe medicul Mircea Beuran.

Adina Anghelescu: Sursele mele spun că denunțătorul a fost doar "agent provocator". Mircea Beuran nu recunoaște nimic legat de bani în înregistrări
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Feb 2020   •   16:28

Potrivit documentului întocmit de magistrații de la Tribunalul București, la dosar ar exista o înregistrare în care medicul ar recunoaște că ar fi primit bani.

"Relevante, sub aceste aspect, sunt interceptările realizate în cauză de unde rezultă recunoaşterea explicită a inculpatului ...(...) că în data de ...2018, a primit suma de ... (...) de la ..., în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, în sensul de a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată în specialitatea ... realizată (și) prin propunerea spre aprobare a statelor de funcții, respectiv pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către denunțătoare", se precizează în document.

Potrivit jurnalistului Antena 3 Adina Anghelescu, Mircea Beuran nu a recunoscut sub nicio formă în discuția înregistrată pe care a purtat-o cu denunțătoarea că ar fi luat mită sau că ar returna vreo sumă de bani.

"Eu știu cu totul alte lucruri referitoare la ceea ce s-ar afla în dosar. Dacă judecătorul a spus în acestă motivare că profesorul Beuran ar fi recunoscut că a luat acești bani, eu cred că este vorba doar de un copy-paste de pe ordonanță pentru că nu a ascultat nimeni înregistrarea respectivă.

Din câte știu este vorba de o ultimă întâlnire între denunțătoare și domnul profesor Beuran, care a avut loc la începutul lunii februarie, și în care această denunțătoare a venit cu tehnică pe ea și i-a cerut imperativ domnului profesor să spună de ce nu-i scoate postul la concurs.

Din înregistarea respectivă, sursele mele spun că sub nicio formă profesorul nu ar fi recunoscut. Dimpotrivă, acesta a întrebat-o dacă i-a cerut el vreodată vreun ban. (...) Este foarte important ca judecătorul care va judeca contestația la măsura arestului la domiciliu să fie foarte atent și să încerce să asculte cu urechile sale, nu ceea ce spun procurorii", a explicat Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close