Antena 3 CNN Actualitate Locale Afaceriștii de la mare, nemulțumiți de măsurile Guvernului: 'Noi suntem negustori, nu suntem asistenți medicali ca să știm ce trebuie să facem'

Afaceriștii de la mare, nemulțumiți de măsurile Guvernului: 'Noi suntem negustori, nu suntem asistenți medicali ca să știm ce trebuie să facem'

Motoare de drujbă, zgomot de ciocane, buldozere şi muncitori cu roaba. Sunt imaginile care îi întâmpină pe turişti, în aceste zile pe litoralul românesc. Deschis oficial pe 1 iunie, sezonul estival i-a prins din nou nepregătiţi pe aproape toţi patronii din staţiuni. Ei se plâng că nu pot aplica măsurile impuse de Guvern, pe care nimeni nu le-a explicat.

Afaceriștii de la mare, nemulțumiți de măsurile Guvernului: 'Noi suntem negustori, nu suntem asistenți medicali ca să știm ce trebuie să facem'
Sursa foto: Pixabay.com
03 Iun 2020   •   19:17

Pandemia şi măsurile de siguranţă anunţate cu întârziere de guvern sunt motivele, spun afaceriştii. La fel este în fiecare an, spun turiştii. Cetăţeanul C. a mers în inspecţie în staţiunea Mamaia şi vă arată ce nereguli a descoperit.

În Mamaia, malul plajei este plin de alge in putrefacție. 

Bogdan Bola, directorul Apelor Romane Dobogea Litoral, la care au ajuns imaginile spune că știe de situație: ”Noi am scos 330 de tone de alge, din zona Mangalia. O să încerc mâine, poimaine neapărat sa ajungă și acolo!”

Pe plajă, șezlongurile sunt igienizate cu un aparat cu presiune. ”Durează cam cinci minute fiecare și am 1.000 de șezlonguri. Îmi ia o săptămână să le curăț!”, spune băiatul care se ocupă de respectarea măsurilor de igienă.

Afaceriștii sunt nemulțumiți de măsurile pe care trebuie să le dispună

”Oamenii se plimbă pe promenadă, hai să intram aici că mi-e sete. Trebuie să facă rezervare înainte, trebuie să le iau datele. Ce eu sunt de la politie?! Stau să-i legitimez la masă?! Păi eu dacă le cer buletinele, mă bate clientul.”, spune unul dintre cei cu afaceri în Mamaia.

”La 40 de grade, beach-boy-ul trebuie să aibă mască. Cum să stea el cu masca la 30 de grade, 40 de grade?!”, se întreabă un alt proprietar de terasă.

”Trebuie să vină cineva să ne îndrume. Noi suntem negustori, nu suntem asistenți medicali ca să știm ce trebuie să facem. După ureche le facem acum, punem săgeți la terase. Normele le citim, dar poate nu le aplicăm cum trebuie, asta e ideea. Când vine în control să ne îndrume, nu să dea cu barda în noi cu amenzi amenzi, amenzi. De amenzi suntem sătui.”, a mai declarat un afacerist de la malul mării.

În luna mai, trei operatori de plajă au fost amendaţi de autorităţi cu câte 35.000 de lei pentru că nu au dezafectat construcţiile ridicate ilegal pe plajă. Aceeaşi plajă care acum este plină de bucaţi de cherestea, sârme şi pietroaie.

Operatorii din turism spun că românii vor prefera destinaţiile interne în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Nici nu au de ales, pentru că deplasările externe vor fi pline de imprevizibil. Dar şansa pe care patronii o primesc este aruncată la coşul de gunoi, chiar de ei. Turistul este văzut doar ca o sursă de venit, nicidecum ca un oaspete care merită răsfăţat. Şi dacă afaceriştii nu-şi schimbă strategia, atunci când lumea va uita de pandemie. şi românii vor uita de turismul din ţara lor.

Afaceriștii de la mare, nemulțumiți de măsurile Guvernului: 'Noi suntem negustori, nu suntem asistenți medicali ca să știm ce trebuie să facem'

×
Subiecte în articol: Cetățeanul C
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close