Antena 3 CNN Actualitate Inedit ALEGERI LOCALE 2016. Satul din România în care se ajunge la vot doar escaladând un zid de piatră

ALEGERI LOCALE 2016. Satul din România în care se ajunge la vot doar escaladând un zid de piatră

ALEGERI LOCALE 2016. Satul din România în care se ajunge la vot doar escaladând un zid de piatră
Sursa foto: Foto captura Antena 3
05 Iun 2016   •   16:56

ALEGERI LOCALE 2016. Pentru ca toată lumea să voteze, în câteva locuri din țară, buletinelele de vot străbat un drum aproape imposibil. La Ineleț, în Caraș-Severin, de pildă, de ani de zile, sacii cu buletinele de vot sunt urcați pe scări din lemn, pentru că aceasta este singură cale de acces în satul izolat din munți.

ALEGERI LOCALE 2016. Pe unii localnici însă, efortul membrilor comisiei nu i-a convins să își exercite dreptul la vot, scrie digi24.ro.

„La vot? Mergem, numai să nu plouă. Dacă plouă? Dacă plouă stau în casă, eu sunt bolnav să se ducă alții, tineretul să voteze”, spune un localnic.

ALEGERI LOCALE 2016. Sătenii trăiesc rupţi de lume, iar singura cale pentru a ajunge acasă, în vârful Munților Cernei, este o scară veche de 40 de ani, sprijinită de versant. Drumul care duce către patru sate din Caraş-Severin e lung, de trei ore pe cal şi de o zi şi o noapte pe jos, aşa că oamenii preferă să rişte şi să urce pe scara subredă. Ei nu au văzut în viaţa lor un medic venind la ei, iar poştaşul ajunge doar o dată pe lună.

Povestea satului Ineleț a fost prezentată și la Antena 3, în cadrul campaniei ”Vedere de la țară”.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close