Antena 3 CNN Actualitate Alertă în România! Sute de criminali sunt în libertate. Avertismentul lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ''Vor ucide din nou!''

Alertă în România! Sute de criminali sunt în libertate. Avertismentul lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ''Vor ucide din nou!''

Sute de criminali sunt în libertate în România, câteva zeci, doar aici în Capitală, arată o statistică obținută în exclusivitate de Antena 3. Mai exact, sunt 556 de cazuri de omor cu autor necunoscut, iar în perioada pandemiei, numărul crimelor a crescut îngrijorător.

Alertă în România! Sute de criminali sunt în libertate. Avertismentul lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ''Vor ucide din nou!''
Sursa foto: Hepta
de Andrei Grigore    |    06 Mar 2021   •   14:30

Sunt peste 556 de cazuri de omor cu autor necunoscut la nivel național, dintre care 30 sunt doar în Capitală.

Dacă la începutul anului trecut pe masa anchetatorilor din întreaga ţară existau 1.844 de cauze de omor la nivel naţional. În timpul anului 2020 au apărut alte 2.166 cauze de omor la nivel naţional. Asta înseamnă un număr de aproape 300 de cauze de omor apărute în 2020, mai mult faţă de media anului precedent.

Faptele de omor la nivelul Capitalei

În cursului anului trecut s-au înregistrat 99 de cauze de omor, peste jumătate dintre acestea, adică 56 au fost la nivel de tentativă. 

Fapte de omor cu autor necunoscut în Capitală

Din 1997 şi până în prezent sunt înregistrate 30 de astfel de cazuri. Investigatorii din Bucureşti investighează şi în ziua de astăzi fapte de omor cu autor necunoscut.

Avertismentul lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist

''Sistemul culege ce a semănat. Nu poţi să faci agenţi de poliţie în 4 luni şi în 6 luni, câtă vreme în programa analitică a acestor şcoli de agenţi făcută judicios după discipline, experimente, ce trebuie să faci, practică, educaţie militară, disciplină şi aşa mai departe, e de doi ani. Dacă tu o faci în patru ani și în șase ani cu angajări de astea la apelul de seară, ai exact oameni cu pregătirea pe care ai făcut-o în ea (...) Oamenii nu sunt pregătiți. E o chestiune clară și se vede zilnic. Nu sunt pregătiți. Au difuncționalități în raportarea socială, nu știu să vorbească cu oamenii, cu cetățenii, nu știu să vorbească între ei. Dacă nu ar avea uniformele, unii dintre ei ai zice că sunt bombardieri. Aici înseamnă și lipsă de maturitate, o stimă de sine făcută praf și nu ai cum să satisfaci un fenomen infracțional care din varii motive criminologice crește.

''Cei care sunt în libertate vor mai produce omoruri'''

Cei care ucid sunt psihopaţi. Psihopaţii au un autocontrol extrem de slab, pentru că ei sunt instabili, sunt excitabili, sunt agreisvi, fără sentimente, de remuşcare, de milă. Şansele ca eliberaţii ăştia, într-un exces de naivitate, prosteală, de interpretare greşită a legii care sunt în libertate vor mai produce omoruri, deci eu nu discut că vor face tâlhării sau altceva. Experienţa îmi arată că atăţia psihopaţi pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat, au fost liberi şi au ucis din nou, sau aceşti psihopaţi au ucis în detenţie. Sunt lucruri care demonstrează limpede potenţialul de pericol în care stăm'', a spus Tudore Butoi, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi criminali alerta avertisment
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close