Antena 3 CNN Actualitate Alex Militaru, copilul minune care a dus folclorul românesc pe locul II în lume

Alex Militaru, copilul minune care a dus folclorul românesc pe locul II în lume

Alex Militaru, copilul minune al saxofonului, a reușit o performanță incredibilă. Micul artist a obținut o medalie de aur la cel mai mare concurs de talente de la Hollywood, World Championship of Performing Arts, care adună anual mii de artiști din toată lumea.

Alex Militaru, copilul minune care a dus folclorul românesc pe locul II în lume
Sursa foto: Antena3
de Diana Dragotescu    |    10 Aug 2020   •   19:15

Alex nu s-a oprit însă aici. Împreună cu partenera sa, Elissa Popovici, a caștigat și două medalii de argint, ducând folclorul romanesc pe tărâm american. Iar după numarul de medalii obținute, țara noastră se clasează acum pe locul 4 în lume din 64 de țări participante.

Alex a reușit să obțină o medalie de aur și două de argint

Copii români s-au lovit de un juriu destul de dur:„Concursul a fost în același timp și greu dar și ușor, pentru că m-am pregătit din timp. Am făcut tot ce trebuie pentru America. Juriul este foarte selectiv, sunt din acest domeniu și știu ce trebuie să aleagă. Sincer nu bănuiam că o sa iau ceva. Dar cumva am reuși să iau aurul”.

„Am interpretrat o piesă făcută de mine cu ajutorul unui profesor de la Iași. La sesiunea de Duest cu Elissa am cântat o piersă de folclor românesc, Așa e românul pe pământ lăsat. Am luat argintul”, a povestit Alex la „Eroul Zilei”. 

„Experiența ne-a dat încrederea că suntem buni și putem înainta. Nu ne putem mulțumi doar cu argint” 

Cei doi își propun ca anul viitor să câștige și mai multe medalii de aur: „Am crezut că o să rămânem blocați dar acum vrem ca anul viitor să câștigăm multe medalii de aur. De mic am dorit să ajung departe, să trec granița și să duc tot ce e frumos și în afară”.

„Cel mai mare vis al meu este să ajung dirijor, să compun muzică de film, e dorința mea de când am fost mic. Ușor-ușor încep să fac și asta. Din cauza faptului că nu mai ies așa mult, în general studiez cam toată ziua, seara mai am timp de joacă dar în general stau în casă și studiez”, a mai spus Alex. 

Folclorul Românesc , pe locul II în lume

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei folclor
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close