Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv! David Saranga, despre restricţiile care se vor lua de Paşte în Israel - VIDEO

Exclusiv! David Saranga, despre restricţiile care se vor lua de Paşte în Israel - VIDEO

Începe Paștele evreiesc, iar cu acest prilej, ambasadorul Israelului în România lansează un apel important. Decizia de a nu ne reuni cu părinții noștri de Sărbători este cea mai bună dovadă de iubire pe timp de pandemie. Excelența Sa, David Saranga a povestit la Antena 3 că el însuși se va afla departe de mama sa, care are peste 80 de ani. Totul, cu scopul de a-i proteja sănătatea.

Exclusiv! David Saranga, despre restricţiile care se vor lua de Paşte în Israel - VIDEO
Sursa foto: Antena 3
08 Apr 2020   •   14:18

''Astă seara începe Paştele şi la noi este una dintre sărbătorile cele mai importante din calendarul evreiesc. Din nefericire, mulţi dintre noi o să petrecem Paştele în casă, departe de cei dragi, dar cred că asta este ceva important pentru a opri pandemia. Din acest motiv, guvernul israelian, a pus şi măsurile mai dure.

Cred că este o prostie dacă cineva vrea să petreacă Paştele împreună cu familia, mai ales dacă vorbim de lumea mai în vârstă, care asta poate să fie mortal pentru ei. Mama mea are peste 80 de an, astă seară va sta singură. Putem să ne conectăm prin Skype, sau alte metode dacă vrem şi putem sărbători împreună. Trebuie să îi ţinem pe oamenii în vârstă separaţi. Nu numai oamenii în vârstă, toată societatea, dar mai ales oamenii în vârstă. Dacă cineva îşi iubeşte părinţii, trebuie să nu fie cu noi anul acesta.

Eu întotdeauna port mască atunci când ies din casă, spre Ambasadă. Lumea trebuie să înţeleagă că măsurile luate, nu sunt că cineva a hotărât să ia o măsură. Asta este ceva ce poate salva vieţi, aşa că eu port masca pentru că ştiu că mă ajută pe mine. Trebuie să înţelegem că măsurile luate de Guvern sunt măsurile pentru a ne proteja pe noi.

Măsurile luate în România sunt foarte similare cu măsurile luate de guvernul israelian. Mi se pare un lucru profesionist. O singură măsură care a fost luată la noi şi nu am văzut-o în România este faptul că Ministerul Sănătăţii din Israel, din prima zi a făcut public tot traseul cu fiecare persoană infectată l-a făcut. Aşa că, orice persoană care era în jurul unei persoane infectate ar fi trebuit să intre la izolarea la domiciliu. Asta este o măsură importantă care a fost luată, fiindcă dacă traseele sunt publice, atunci lumea ştie că trebuie să fie la izolarea la domiciliu.

În fiecare zi, sute de cercetători israelieni care lucrează pentru a găsi o soluţie. Trebuie să fie nu numai un vaccin, ci şi un tratament şi alte metode. Trebuie să avem răbdare. Ajutorul va ajunge!'', a transmis David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Exclusiv! David Saranga, despre restricţiile care se vor lua de Paşte în Israel

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close