Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţierii din toată ţara sunt în doliu, după ce un coleg de al lor din Suceava a murit infectat cu Covid-19

Ambulanţierii din toată ţara sunt în doliu, după ce un coleg de al lor din Suceava a murit infectat cu Covid-19

În toate Serviciile Publice de Ambulanţă este declarat doliu şi se va ţine un moment de reculegere de un minut pentru ambulanțierul din Suceava, primul cadru medical care a murit din cauza coronavirusului. Sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor au funcţionat pentru Stupiuc Cristian, iar colegii săi i-au adus un ultim omagiu.

Ambulanţierii din toată ţara sunt în doliu, după ce un coleg de al lor din Suceava a murit infectat cu Covid-19
08 Apr 2020   •   10:34

S-a înregistrat primul deces în rândul ambulanţierilor din România, aflaţi în prima linie a luptei cu coronavirusul.

Stupiuc Cristian, în vârstă de 52 de ani s-a infectat cu Covid-19 şi în două săptămâni de la apariţia simptomelor a murit.

Colegii săi spun că în urmă cu două săptămâni, ambulanţierul s-a simtit rău si a plecat acasă. Pentru că prezenta simtome de Covid-19, pe 24 martie i s-au recoltat probe, iar rezultatul a ieşit abia pe 30 martie şi era pozitiv.

Deşi colegii lui au insistat să se interneze, ambulanţierul a refuzat să stea în spital, încrezător că va reuşi să ducă boala pe picioare, acasă, şi va învinge coronavirusul, potrivit monitorulsv.ro.

Ieri, însă, organismul lui a cedat. Potrivit medicilor, ambulanţierul nu suferea si de alte afectiuni si, cel mai probabil, s-ar fi infectat din cauza lipsei echipamentului corespunzător.

Sirenele au răsunat în memoria ambulanţierului Stupiuc Cristian.

Moment de reculegere pentru ambulanţierul mort la Suceava

Bărbatul lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Sirenele vor suna în memoria ambulanţierului care a murit de Covid-19

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România, cât şi colegii din toate Serviciile Publice de Ambulanţă au transmis un ultim omagiu:

''Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru, ambulanțier STUPIUC CRISTIAN, în vârstă de 52 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, care a contribuit la salvarea de multe vieți în 25 de ani de activitate. A căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi să îl ierte!
Veşnic va rămâne în memoria noastră ca un erou!
Sincere condoleanţe familiei şi celor dragi!

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România, cât şi colegii din toate Serviciile Publice de Ambulanţă

În toate Serviciile Publice de Ambulanţă este declarat doliu şi se va ţine un moment de reculegere de un minut, în data de 08 aprilie 2020, la ora 10.00, când sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor vor funcţiona continuu în acel minut, când va începe serviciul de inmormantare la cimitirul din localitatea Salcea

Organizarea momentului funerar anunțat la nivel național, în fiecărui serviciu de ambulanță, revine conducerii unității și conducerii sindicatului reprezentativ în FNSAR, ca un ultim omagiu pentru cel care a fost colegul nostru, ambulanțier STUPIUC CRISTIAN'', se arată în comunicat.

Conform informațiilor noastre, la această oră circa 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.

Ambulanţierii din toată ţara sunt în doliu, după ce un coleg de al lor din Suceava care a murit infectat cu COVID-19

 

 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close