Antena 3 CNN Actualitate Ancheta care poate schimba soarta alegerilor! Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, anchetat pentru afaceri suspecte

Ancheta care poate schimba soarta alegerilor! Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, anchetat pentru afaceri suspecte

Ancheta care poate schimba soarta alegerilor! Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, anchetat pentru afaceri suspecte
17 Oct 2019   •   17:20

Bombă în campanie electorală! Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF) a anunţat în urmă cu puţin timp că Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, este obiectul unei anchete, după ce jurnaliştii de la Rise Project au dezvăluit o încrengătură de afaceri suspecte derulate de firma lui Dan Barna. Se vorbeşte despre o fraudă de aproximativ şase milioane de euro, tot felul de licitaţii ciudate, de afaceri dubioase cu statul, de firme în care erau angajate rude ale lui Dan Barna. 

Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Două dintre ele («SES-am deschide-te» şi «Biblioteca bunelor practici») au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marţi.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna şi o tipografie căpuşată sistematic.

În al doilea, eşuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, «Punţi Comunitare», se află deja sub investigaţia DLAF. Parteneri cu CJ Alba şi aici, Barna şi Jaliu au finanţat din banii contribuabilului european o casă de producţie devalizată între timp şi o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate.

Încep problemele penale pentru Barna: DLAF s-a sesizat în urma anchetei Rise Project”, au transmis joi jurnaliştii de la Rise Project.

Cristian Seidler, deputat USR- "Noi considerăm că nu avem nimic de ascuns. E foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă. Atunci când există o suspiciune, ea trebuie cercetată. Trebuie spus că nu ne aflăm în faţa unui dosar penal, este o cercetare administrativă în care nu e implicat niciun procuror. Cercetările nu au ajuns până la punctul în care să se ajungă la concluzia că acest lucru ar fi necesar. Foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă, nu e nimic de ascuns, să se cerceteze şi să se elucideze cât mai curând posibil". 

Deputatul USR a declarat că nu crede că această anchetă ar putea schimba parcursul lui Dan Barna în turneul electoral şi în soarta alegerilor. "Nu este nici măcar o plângere penală. Proiectele despre care se face vorbire în spaţiul public au fost deja verificate de toate instituţiile publice implicate în gestionarea de fonduri europene şi s-a constatat nicio problemă. Asta nu înseamnă că ele nu pot fi cercetate din nou, nu e nicio problemă". 

×
Subiecte în articol: ancheta prezidentiale Dan Barna
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close