Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ancheta de la Spitalul Baia Mare confirmă dezvăluirile Antena 3. Bolnavii primeau meniuri înjumătăţite

Ancheta de la Spitalul Baia Mare confirmă dezvăluirile Antena 3. Bolnavii primeau meniuri înjumătăţite

Controlul făcut la Spitalul Județean Baia Mare confirmă dezvăluirile făcute de Antena 3. Mâncarea oferită bolnavilor este o bătaie de joc. Nici unul dintre meniurile pentru pacienți nu a avut prețul apropiat de valoarea alocată.

Ancheta de la Spitalul Baia Mare confirmă dezvăluirile Antena 3. Bolnavii primeau meniuri înjumătăţite
de Vasile Dale    |    02 Apr 2021   •   17:31

Raportul de control efectuat în luna ianuarie la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a fost finalizat marți. În cadrul documentului se spune clar că nici unul dintre meniurile pentru pacienți nu a avut prețul apropiat de valoarea alocată.

Mai exact, bolnavii de cancer primeau mâncare de 8,42 lei/zi în loc de 15 lei.

Maternitate, meniu de 7,17 lei pe zi, în loc de 15 lei.

Pacienții cu ulcer, meniuri de 3,11 lei/zi din 10 lei.

Meniu pediatrie 3-16 ani cu o alocare financiară la nivelul sumei de 12 lei. Preț mediu rezultat în urma calculelor de cost 7,25 lei/zi.

În raportul oficial diferențele amintite sau concretizat la nivelul lunii februarie 2021 într o economie de 60.000 de lei, banii care trebuiau alocați pregătirii hranei pentru pacienți. Acești bani nu a fost cheltuiți.

Printre primele măsuri care au fost luate a fost schimbarea managerului de la Spitalul de Urgență Baia Mare. Totodată s-a deschis o altă anchetă pentru a vedea exact unde au ajuns banii necheltuiți.

×
Subiecte în articol: Spitalul Baia Mare pacienti ancheta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close