Antena 3 CNN Actualitate Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Nu avem vaccin pentru copiii sub 16 ani"

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Nu avem vaccin pentru copiii sub 16 ani"

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a vorbit, luni seară, în exclusivitate la Antena 3 despre felul în care se desfăşoară campania de vaccinare, dar şi despre maratonul de imunizare din marile oraşe ale ţării. Vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a spus că, în momentul de faţă, "nu avem un vaccin care să poată să fie administrat copiilor care au mai puţin de 16 ani".

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Nu avem vaccin pentru copiii sub 16 ani"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2021   •   23:11

"Noi am cerut toate datele pe baza cărora lucrăm, instituţiilor care le colectează în mod oficial şi care au atribuţii în acest sens. Pentru populaţia generală, referinţa este aceea de 19 milioane 200 de locuitori, aproximativ. Aceasta este cifra pe care am primit-o.

"Nu avem un vaccin care să poată să fie administrat copiilor care au mai puţin de 16 ani"

Am aproximat că sunt în jur de 4 milioane de copii în această situaţie. Grosso modo, ar fi 15 milioane de adulţi. de unde 30% ar însemna 5 milioane, targetul nostru pentru început de iunie. 70% reprezintă practic cele 10,4 milioane de persoane pe care noi le-am anunţat pentru luna septembrie şi uterior, dată care a fost devansată pentru august.

Într-adevăr, de mâine intră medicii de familie, o parte dintre aceştia. Câteva sute vor începe campania de vaccinare, efectiv de mâine. Numărul acestora va creşte pe zi ce trece (...) Este un proces şi uşor-uşor vom ajunge să fie integraţi toţi cei 3.035 care şi-au manifestat dorinţa iniţial. Speranţa noastră este că un număr cât mai mare dintre aceştia vor ajunge să fie implicaţi, pentru că în felul în care am gândit campania de vaccinare, există câteva zone unde medicii de familie joacă un rol esenţial. Vorbim aici de mediul rural în special, vorbim de comunităţile îndepărtate.

Centrele unde bucureștenii se pot vaccina pe loc

Vorbim de centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei, unde s-au vaccinat peste 4.000 de persoane deja. Sunt 100 şi ceva de persoane care s-au vaccinat cu doza a doua la drive-thru. Deci, înseamnă, practic, că erau programate undeva la vaccinare şi au dorit să devanseze poate ora, sau au dorit să se prezinte, să meargă la drive-thru. A doua variantă este la Spitalul Militar Central.

Andrei Baciu, despre maratonul de vaccinare din marile oraşe ale ţării

De mâine începe un maraton, nu numai în Bucureşti, ci şi în alte şase locaţii: Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa, Craioava, unde între 04 şi 11 mai, o săptămână practic, oricine îşi doreşte să se vaccineze fără programare, se prezintă direct la centrul de vaccinare şi o poate face 24 de ore din 24 pentru o săptămână", a anunţat luni seara, în exlusivitate la Antena 3 , vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu vaccin COVID-19 copii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close