Antena 3 CNN Actualitate Andrei Chipreanov, campion mondial la skandenberg, muncitor pe şantier în Anglia din cauza dezinteresului statului român

Andrei Chipreanov, campion mondial la skandenberg, muncitor pe şantier în Anglia din cauza dezinteresului statului român

Omul cu cel mai rapid braţ din lume a fost oprit de sărăcie. Lipsa banilor şi dezinteresul statului român l-au aruncat pe un șantier în Anglia. Andrei Chipreanov, zis Glonțul, urcase pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competițiile internaționale de skandenberg. Din campion mondial ajunsese muncitor pe şantier. După 5 ani în pribegie, Andrei a primit o nouă șansă să revină la masa de luptă. Iar imnul României se aude din nou în toată lumea.

Andrei Chipreanov, campion mondial la skandenberg, muncitor pe şantier în Anglia din cauza dezinteresului statului român
de Paul Ciurari    |    Cătălin Onofrei    |    01 Dec 2020   •   15:40

Forța pleacă din braț, dar voința din creier. Așa că o privire hotărâtă aruncată adversarului poate face diferența dintre victorie și înfrângere. Iar victoria lui Andrei Chipreanov, multiplu campion la skandenberg, vine de cele mai multe ori ca un glonț.

Totul a început în 2005 ca o joacă, în spatele blocului. După ce și-a doborât rând pe rând toți prietenii, s-a înscris și la prima competiție oficială.

"Am fost învins de multiplul campion național Mihai Comănescu, un bucureștean. O lună şi jumătate mai târziu ne-am întânit la o altă competiție unde am reușit să-l înving, spre surpriza tuturor", a declarat Andrei Chipreanov.

Ambitios si determinat, Andrei s-a antrenat intens și curând a început să culeagă roadele. A devenit multiplu campion național, campion european la brațul stâng, de 2 ori vicecampion european la brațul drept, vicecampion mondial la brațul drept. În apogeul carierei, problemele financiare l-au forțat, însă, să-și pună pasiunea pe locul doi. În 2014 a decis să plece în Anglia, să lucreze pe șantier.

Povestea lui Andrei Chipreanov, campion mondial la skandenberg

Anul trecut a decis să se întoarcă împreună cu familia în țară.

"Am devenit pasionat de lemn, îmi place să lucrez cu lemnul. Mi-am făcut eu un mic atelier de tâmplărie acasă și când lucram la un restaurant, făceam o terasă, am cunoscut niște oameni foarte generoși, pasionați de sport", a precizat Andrei.

Așa că, ajutat de oameni pasionați de sport, skandenbergul a redevenit prioritatea lui Andrei. La nici câteva luni după ce și-a reluat antrenamentele, s-a înscris la Campionatul Mondial din Constanța.

"Toți am stat și i-am spus: Andrei, nu ești de nivelul ăsta, nu ai avut timp suficient să te pregătești. Ei, el nu, nu a conceput: merg, mă arunc în luptă. Incredibil: a insistat și a mers. Noi toți am încercat să-l temperăm: Andrei, totuși e nivel mondial. Nu. A insistat, a insistat, a mers și s-a bătut. Și chiar și așa, cu lipsă de pregătire că totuși 5 ani de zile e o pauză extrem de mare la nivelul ăsta, a reușit să obțină locul 4 mondial", a explicat sponsorul Sergiu Spiţă.

A revenit în competiții, iar imnul României se aude acum din nou pe podiumurile internaționale.

Pandemia a aruncat mulți sportivi într-o spirală în care și-au pierdut motivația. Dar viața i-a dat campionului nostru o nouă șansă la victorie. Așa că, deși anul acesta nu sunt competiții, Andrei se antrenează în continuare la cel mai înalt nivel. Și așteaptă. Așteaptă următorul adversar pe care să-l doboare în mai puțin de o secundă.

×
Subiecte în articol: Andrei Chipreanov
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close