Antena 3 CNN Actualitate Social Angajaţii din domeniul pompelor funebre au protestat în faţa Guvernului

Angajaţii din domeniul pompelor funebre au protestat în faţa Guvernului

Motivul protestului cu dricuri a fost controversatul ordin al Ministerului Sănătăţii care, în teorie, ar trebui să reglementeze protocolul de înmormântare al unui bolnav răpus de COVID-19. În practică, însă, ordinul conține numeroase lacune, acuză cei de la pompe funebre.

Angajaţii din domeniul pompelor funebre au protestat în faţa Guvernului
de Cristi Popovici    |    22 Apr 2021   •   18:50

Aproximativ 100 de reprezentanți ai firmelor de servicii funerare au protestat în faţa guvernului cu 50 de dricuri. Motivul protestului a fost controversatul ordin al Ministerului Sănătăţii care, în teorie, ar trebui să reglementeze protocolul de înmormântare al unui bolnav răpus de COVID-19. 

„Protestăm împotriva ordinului ministrului Sănătății pentru că a fost emis fără să ne consulte punându-ne viaţa în pericol. Este o procedură prin care ne obligă să îmbrăcăm persoanele decedate acasă, neștiind ce să facem cu deşeurile contaminate", spune un protestatar.

Mai exact, nu se specifică modul cum trebuie manevrat decedatul, ce se întâmplă cu hainele lui, cum este toaletat cadavrul, cum trebuie să se protejeze angajații firmelor funerare. Acum totul se face după ureche.

Ei şi-au strigat nemulţumirile în fata Guvernului câteva ore. S-au îmbrăcat în combinezoane și au purtat simbolic un sicriu prin faţa Guvernului.

„Deșeurile se aruncă pe ghena  publică și atunci nu știu cine se va face responsabil de acest lucru clar se va contamina lumea. Manipularea pe scări. În București sunt numai blocuri, nu se spune clar cum facem ne mai luăm alt combinezon, îl mai aruncăm și pe ăla. Nu, lucrurile astea se fac în spații special prevăzute exact cum se face la morga și la spital nu în casă la familie", a spus un alt angajat din domeniul pompelor funebre.

Ei și-au încheiat protestul în faţa Catedralei Mântuirii Neamului acuzând BOR de concurență neloială.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close