Antena 3 CNN Actualitate Cultură ANTENA3.RO LIVE. Cătălin Anchidin, despre Premiile Oscar și lansările de filme românești

ANTENA3.RO LIVE. Cătălin Anchidin, despre Premiile Oscar și lansările de filme românești

Nu doar străine, ci şi românesti, pentru că se pregătesc nişte lansări interesante anul acesta. Nu le ştie nimeni mai bine decât Cătălin Anchidin care vorbeşte cu Maria Coman despre Premiile Oscar şi lansările de filme româneşti.

ANTENA3.RO LIVE. Cătălin Anchidin, despre Premiile Oscar și lansările de filme românești
22 Ian 2020   •   22:42

Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai filmului românesc este invitatul Mariei Coman, cu care va vorbi despre cele mai aşteptate filme din acest an.

''Ivana cea groaznică'' are premiera în martie. Este un film foarte fresh, uşor autobiografic, fiind vorba şi despre regizoare care şi joacă în film. În februarie şi Codin Maticiuc lansează ''Miami Bici''.

Avem şi o zonă de film de artă care nu trebuie neglijat deloc. În Franţa există o reţea de cinematografie pentru filmele de artă. O industrie are parte şi de suţinere. Eu zic de fiecare dată că avem public, dar ne lilpseşte partea educaţională şi cinematografele. O altă problemă este pirateria. Credem că totul este gratis, doar pentru că este pe internet.

În afară, oamenii sunt obişnuiţi să plătească pentru piese. Noi avem foarte mult de lucru. În România trebuie să învăţăm să plătim pentru ceea ce consumăm.

Din punct de vedere cinematografic, anul acesta am început în fortă şi sunt aşteptate multe producţii româneşti.

Mi-a plăcut foarte mult ''Moartea domnului Lăzărescu''.
Maria Coman: Mie mi-a plăcut ''Un pas înaintea serafimilor''.

Cred că uşor oamenii se vor apropia din ce în ce mai mult de cinematografia românească. Cred că are o şansă reală.

Nicole Kidman arată uman în Bombshell. Sam Mendes cred că ar trebui să ia Oscar. Joaquin Phoenix cred că îşi va adjudeca trofeul.

Anul acesta Netlix se întoarce cu trei producţii foarte importante. Nu mai vorbim despre documentare. Când vorbim despre Oscar vorbim în mulţi bani băgaţi în campanii. E firesc ca marii giganţi să pompeze mulţi bani. Nimic nu se compară să vedem un film la cinematograf şi nu la tablete.

Eu pariez pe regizorul Sam Mendes la Oscar. Little Woman va intra în cinematograf la începutul lunii februarie. Frozen II este mult mai profund decât primul. Bătălia se va da între producţii de lungmetraj şi seriale.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro Maria Coman antena3.ro LIVE
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close