Antena 3 CNN Actualitate Cultură ANTENA3.RO LIVE. Cum reduce ozonoterapia stresul și reumatismul

ANTENA3.RO LIVE. Cum reduce ozonoterapia stresul și reumatismul

Terapeutul Mihai Pasuc a vorbit la Antena 3 Live despre tot ce trebuie să știm legat de ozonoterapie

ANTENA3.RO LIVE. Cum reduce ozonoterapia stresul și reumatismul
16 Ian 2020   •   15:00

Află la Antena 3 Live totul despre ozonoterapie. N-are legatura cu poluarea despre care vorbeste toata lumea (si care ar trebui sa ne ingrijoreze in mod real, dar suntem ocupati cu altele), ci este o terapie alternativa folosita des in bolile reumatice si nu numai.

Ce se intampla de fapt ne explică terapeutul Mihai Pascu. E interesant, iar rezultatele sunt adesea spectaculoase.

Ce este și cum ne ajută ozonoterapia?

Ozonoterapia reduce stresul. Ozonoterapia insemnă administrarea ozonului pe diferite căi, este o moleculă de oxigen formată din 3 atomi și erate reactivă. Acești 3 atomi fac procedura să fie extrem de agresivă. 

Și vaccinul este tot o teraie homeopată pentru că intorduci bacterii iar corpul se pregătește pentru o infecție. La fel și ozonul, se administrează în doze mici controlate iar corpul se adaptează și luptă împotriva stresului oxidativ, de la alimente, medicamente până la stres psihic.

În ce constă terapia?

În administrarea ozonului pe mai multe căi. Calea generală este scoaterea sângelui, în acel recipient se barbotează ozonul după care acel sânge se reperfuzează iar sângele activat reintrdus ajunge să producă efectele medicamentoase însemnând, asta însemnând subșierea sâângelui. Un sânge mai ușor reușeste să irige inima și să nu apar dureri de inimă,. 

Cum ajută ozonoterapia la reumatism?

Reumatismul are o componetă auto-imună. Sistemul ajunge să se comporte ciudat, să se întoarcă împotriva otganismului propriu.Ozonul are rol imo-modelator. Poate să îmbunătățească imunitatea. 

Medicina este împărțită. Dacă ne gândim la modul general cam toate medicamentele sunt supuse uneo părei contradictorii. De multe ori și persoanele cu statut profesional înalt pot avea obiecții. Există această contradicție permanentă. 

Ozonoterapia a fost îmbrățișată și se practică în multe spitale din România de medici alocați. 

Cum devii ozonoterapeut?

Trebuie să fii medic de practică și să parcurgi un curs ținut de niște profesori și personalități importante. În urma cursurilor se dau examene. Modulele din curs sunt făcute în așa fel încât după învățat urmează imediat practica. 

Care sunt efectele secundare?

Anemia hemolitică care poate genera hicter. Există și contraindicații relative pentru că ședința are un anumit comportament. Corpul suferă anumite modificări: dacă persoana are o criză de hipertensiune, peste 160 cu 90 s-a constatat că după ozon crește cu 20 m. Există riscul de accidente vasculare. Se evită prin administrarea medicamentelor de hipertensiune. Poate să apară și accelerarea metabolismului. 

Inroducând ozon cu o hemoragie duce la complicații. Timpul de sângerare este mai mare, seamănă cu aspirina. Dacă procesul hemoragic e recent nu este indicat tratamentul.

Câte ședințe sunt indicate?

Se poate merge cu o ședință pe săptămână. Dacă vorbim de un sportiv, pentru el administrarea cronică pentru a se repune în parametrii este un suport bun de recuperare. Acesta poate face și saună cu ozon, insuflații rectale și injecții. 

Cum stabiliți ce metodă i se potrivește pacientului?

Dacă un pacient vine doar cu o simptomatologie trebuie consultat pentru o evaluare clinică și paraclinică, să i se vadă istoricul, timpologia pacientului și în funcție de acești parametrii se stabilește o strategie. O singură metodă nu poate acoperi toate necesitățiile.

Nu există nicio terapie care vindecă ci ajută persoana să se recupereze, se facilitează procesul de recuperare. Tratarea problemei se face prin foarte multe metode, cu cât suntem mai aproape de sursa problemei cu atat șansele de recuperare pe termen lung cresc. Dacă ignori problema inițțială șansele de recidivă cresc. 

Când vorbesc de eficiență nu mă refer doar la recuperarea stării de bine ci la aspectul legat de viteză. Medicina clasică nu este exclusă. Există terapii manuale, energetice, bazate pe aspecte spirituale. 

Implică contaminare?

Totul se dezinfectează și se folosesc materiale de unică folosință. Chiar și sauna este dezinfectată. Doar scoți, ozonezi și reintroduci. 

În străinătate unele proceduri sunt compensate. Cum este la noi?

În România lumea este împărțită. Unii medici au văzut rezultatele, alții sunt mai deschiși către colaborări mai ales cu pacienții care nu văd rezultate. După seria de tratamente complementare lucrurile s-au dezvoltat foarte bine. Prin acțiunea și reacția pacientului a permis și medicamentului să ajungă la destinație. 

Ce ar trebui să știe oamenii de terapiile complementare?

Medicina e statistică. Totul este perfect explicabil. O vedere mai largă te ajută să vezi lucrurile altfel. O persoană setată mental pe starea de credință mult mai repede se recuperează. Nu neapărat credința religioasă ci dorința de a te vindeca. Cei care sunt optimiști și văd îmbunătățirea evoluează mult mai bine, se recuperează mult mai bine. 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE Maria Coman antena3.ro
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close