Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ANTENA3.RO LIVE. Nutriționistul Dr. Laura Ene: Suntem ceea ce mâncăm!

ANTENA3.RO LIVE. Nutriționistul Dr. Laura Ene: Suntem ceea ce mâncăm!

Doctorul nutriționist Laura Ene a venit la Antena3.ro LIVE și a vorbit despre alimentele sănătoase și despre diete.

ANTENA3.RO LIVE. Nutriționistul Dr. Laura Ene: Suntem ceea ce mâncăm!
12 Dec 2019   •   14:56

Cum îți distrug sănătatea pastilele de slăbit? Unde, în ce alimente se ascunde zaharul?

Care e treaba cu fastingul - când nu funcționează?

De ce toată lumea slăbește cu Keto (sau dukan sau ce vreți voi)?

Despre toate acestea și altele a vorbit joi, la Antena3.ro Live, Dr. Laura Ene, nutriționistul preferat al Mariei Coman.

Ce înseamnă să mâncăm ordonat?

Laura Ene: Nu ne organizăm mesele, nu ne batem capul cu asta. Organizăm orice, avem agendă, dar întâlnirea cu propria noastră sănătate măcar de trei ori pe zi nu avem.

Este vorba despre organizare. Și corpul tău are nevoie de grija ta, mai ales când începe să dea semne de kilograme în plus, semne de analize de sânge modificate.

Suntem ceea ce mâncăm, spune medicul.

Doctorul nutriționist Laura Ene ne îndeamnă la un stil de viața sănătos.

Prefer să ung unt pe pâine și să pun miere decât să știu că am cumpărat biscuiți! Recomand iaurturi semidegresate, prin degresare există o procesare și li se adaugă zahăr pentru a se păstra gustul.

Trebuie să te ferești de alimentele procesate, toate mezelurile, carnea roșie procesată, alcool și poluanți.

O glicemie peste 100 ridică un semn de întrebare. Poate să semnifice un început de diabet, susține Laura Ene. 

„Analizele pot spune dacă ficatul este gras sau afectat de virus hepatic sau alcool. Singurul organ care poate fi regenerat cu adevărat prin oprirea abuzurile este ficatul(...). Țesutul gras acumulat pe organele interne crește riscul de boală (...). Pur și simplu ficatul e sufocat de grăsime și nu mai funcționează corect”.

Ce e peste 100 la bărbați și 88 la femei în circumferința abdominală e risc pentru sănătate!

Atenție! Cancerul se hrănește din grăsimi.

Într-o pungă de legume congelate sunt doar legume. Într-o conservă pot fi și alte ingrediente, nu tocmai sănătoase.

Laura Ene susține că e importantă cantitatea și combinația. Dacă măncăm burger cu cartofi prajiți și ceva dulce e deja foarte mult. Nu mai apuci să arzi caloriile respective în acea zi!

„Cu cât mâncăm mai mult cu atât stomacul ne cere mai mult. Noi îi dăm stomacului pentru că ne place mult. E vorba de mâcatul compulsiv!”, a spus Laura Ene.

Există vreo pastilă care ajută la slăbit? 

„Este un adevăr foarte mic în spatele extractelor. S-a demonstrat că ceaiul verde poate crește metabolismul preț de 10-15 minute. Cât ceai verde să bei? (...) Dacă ar fi o pastilă să facă sport în locul meu și eu aș lua”, a spus medicul.

Laura Ene: „Poți să faci o plimbare. Mersul stimulează termogeneza(...). Nu ne mai folosim și corpul nu mai arde calorii pentru că nu se mai adaptează la schimbări”.

Despre dietele fasting

Dieta era cu trei mese principale și două, chiar trei gustări. (...) Fastingul cel mai potrivit este de la 10.00 la 18.00! E eficient fiindcă lăsăm o fereastră metabolică.

Nu mai ciuguli între mese! Bei doar apă sau ceai, transmite medicul nutriționist.

„Bunicii noștri nu mâncau între mese. (...) Plecăm de dimineață și viața noastră se întâmplă în momentul în care ajungem acasă. Dacă ne-am hrăni în timpul zilei și am învăța să mâncăm un mic-dejun în primul moment în care ni se face foame, apoi să luăm prânzul seara nu mai avem nevoie să mâncăm”.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close