Antena 3 CNN Actualitate Inedit Apariție neașteptată pe o stradă din Câmpia Turzii: „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă” (VIDEO)

Apariție neașteptată pe o stradă din Câmpia Turzii: „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă” (VIDEO)

Apariție total neașteptată pe o stradă din Câmpia Turzii, din județul Cluj. Mai mulți tineri, care se aflau într-o mașină, au zărit pe stradă un pui de urs, care se rătăcise de mama sa.

Apariție neașteptată pe o stradă din Câmpia Turzii: „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă” (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Mai 2020   •   12:30

Animalul dezorientat a fost urmărit din spate de tineri, care au sunat la 112, însă polițiștii nu au mai reușit să dea de el. 

Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopţii a fost căutat de lucrătorii de la Poliţie şi Poliţia Locală.

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost informate cu privire la prezenţa puiului de urs în zona Municipiului Câmpia Turzii. „Rugăm cetăţenii să nu intre în panică şi, în eventualitatea în care zăresc animalul, să NU INTERACŢIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ŞI să sune de urgenţţă la 112 sau Poliţia Locală, la telefon 0264/991. Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv şi periculos dacă se simte încolţit, fiind cunoscute nenumăratele interacţiuni cu urşii, care s-au soldat tragic.”, arată autorităţile. 

„Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă şi, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetăţeni şi pentru gospodării, am acţionat cu vigilenţă pe tot parcursul nopţii, în vederea identificării şi relocării animalului. Din nefericire, nu am reuşit identificarea ursului şi nici a locaţiei în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetăţenii din cartierele de case să fie atenţi şi prevăzători şi să ne contacteze, de urgenţă, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim şi să-l relocăm într-un loc departe de civilizaţie, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close