Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump a adus armata la Casa Albă. Pentagonul respinge decizia

Donald Trump a adus armata la Casa Albă. Pentagonul respinge decizia

Donald Trump le-a declarat război protestatarilor și a mobilizat armata la Casa Albă. Mai mulți oficiali ai Pentagonului se opun acestei decizii.

Donald Trump a adus armata la Casa Albă. Pentagonul respinge decizia
02 Iun 2020   •   18:09

„Mobilizez toate resursele federale disponibile, civile și militare, pentru a opri revolta și jafurile, pentru a pune capăt distrugerii și pentru a proteja drepturile americane, inclusiv drepturile dumneavoastră de-al doilea amendament. Prin urmare, viitoare masuri vor fi instituite cu efect imediat.”, a spus Donald Trump după ce în mai mult de 146 de orașe americane au avut loc manifestații.

Mai multi oficiali ai Pentagonului au declarat pentru CNN că situația actuală nu solicita desfășurarea de trupe militare. Ei spun că guvernatorii ar trebui să vină cu argumente solide ca astfel de forțe sunt necesare. Ei au amintit și de legile care interzic armatei să îndeplinească rolul de aplicare a legii în interiorul Statelor Unite. 

"Nu cred că ar trebui să punem militarii în situația de a asigura protecția oamenilor în interiorul țării, rolul lor fiind de a apăra Statele Unite de inamicii din exterior", a spus generalul Thomas Carden.

Este cea de-a șaptea zi de proteste violente în SUA, după ce George Floyd, un bărbat de culoare, a murit după ce a fost arestat de patru politiști. George Floyd a murit după ce un ofițer de poliție a stat 8 minute cu genunchiul pe gâtul său, după imobilizare. În ciuda urletelor bărbatului, care striga că nu poate să respire, polițistul a rămas în aceeași poziție. Ulterior, bărbatul a decedat în drumul către spital.
Noi imagini, care au amplificat protestele, au arătat că alti doi ofiteri de poliție au stat cu genunchii pe corpul lui Floyd, în timp ce acesta spunea că nu poate să respire.

Donald Trump a adus armata la Casa Albă. Pentagonul respinge decizia

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close