Antena 3 CNN Actualitate Asistenta, confirmată pozitiv după 18 zile de izolare

Asistenta, confirmată pozitiv după 18 zile de izolare

Medicii din Filiași, orașul unde s-a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului în România, sunt din nou în alertă. Una dintre asistentele spitalului a fost depistată pozitiv după 18 zile de izolare.

Asistenta, confirmată pozitiv după 18 zile de izolare
Sursa foto: hepta
09 Apr 2020   •   12:17

Din primele informații se pare că femeia nu avea simptome. Cu toate acestea, a fost testată înainte de a se întoarce la muncă și confirmată pozitiv pentru coronavirus.  Rezultatul  a fost confirmat și de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Asistenta făcea parte din cele 23 de cadre medicale care au intrat în izolare după ce un bărbat internat în spitalul din Filiași a fost confirmat pozitiv. Femeia a stat izolată la domiciliu timp de 18 zile, până când compartimentul de Primiri Urgențe a fost redeschis.

În tot acest timp, Primăria din Filiași a achiziționat teste rapide, la nivel local luându-se decizia ca toate cadrele medicale din compartimentul Primiri Urgențe să fie testate înainte de a se întoarce la muncă. Acesta este și motivul pentru care asistenta a fost testată. 

Imediat după ce rezultatul a ieșit pozitiv, s-a cerut transferul acesteia la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Funcționarii de la Direcția de Sănătate au refuzat însă să facă lucrul acesta, deoarece asistenta era asimptomatică. A fost dusă o lungă muncă de lămurire până ce DSP a acceptat internarea acesteia la Spitalul de Boli Infecțioase.

×
Subiecte în articol: asistenta coronavirus dupa 18 zile izolare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close