Antena 3 CNN Actualitate Avalanşă în Bucegi! Două tinere au fost prinse sub zăpadă

Avalanşă în Bucegi! Două tinere au fost prinse sub zăpadă

Două tinere au fost surprinse de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că cele două fete au fost găsite de salvamotişti.

Avalanşă în Bucegi! Două tinere au fost prinse sub zăpadă
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    23 Ian 2021   •   17:00

UPDATE: Potrivit ultimelor informaţii este vorba despre două tinere. Ambele persoane au fost scoase de sub zăpadă.

Salvamontiștii au ajuns la cele două turiste, una dintre ele fiind posibil să aibă traumatism de bazin sau de coloană.

[IVM_9wlMeOzMfpD]

Sabin Cornoiu, președinte al Salvamont România, a intervenit în direct la Antena 3, unde a oferit informaţii despre avalanşa care a avut loc sâmbătă după-amiază în masivul Bucegi, sub vârful Ţigăneşti.

Preşedintele Salvamont România spune că cele două persoane sunt în viață

[IVM_heueiB2Ik3F]

''Au fost surprinse de avalanşă, în schimb, informaţiile pe care le avem acum sunt incerte, dar sunt favorabile celor două victime. Se pare totuşi, că avalanşa le-a dus în locuri diferite şi că ar fi în viaţă amândouă. Am primit două apeluri de pe două numere diferite şi de aici s-a tras concluzia că cele două persoane s-ar putea să fie în viaţă. Pot fi dezorientate. Nu se văd încă, nu se aud. Salvamontişii merg în zonă şi noi sperăm că vor ajunge la timp, le vor recupera şi vor găsi totul în regulă acolo. Încercăm să refacem legătura cu cele două persoane şi să fim siguri că totul este în regulă (...) Echipa din Râşnov care acţionează în clipa asta ştie foarte bine zona, cunosc locul unde s-a petrecut avalanşa. Vor ajunge fără probleme acolo, dar deplasarea durează cel puţin o oră, iar din păcate în zonă nu am avut condiţii ca să deplasăm de urgenţă un elicopter. Vremea nu permite zborul elicopterului în zonă, dar să sperăm că totul e bine'', a precizat şeful Salvamont România, în exclusivitate la Antena 3.

De asemenea, a fost alertat şi un elicopter, dar, din păcate, în zonă nu sunt condiții de zbor.

Anunţul făcut de Savamont România pe Facebook

''Salvamontistii sunt aproape de locul unde estimează ca se afla prima persoana și în cca 10 min vor ajunge în zona. O parte din echipa vor face evaluarea victimei și o vor cobora de pe munte, iar cealaltă va continua căutarea celei de-a doua.

Avalanșa a prins doua persoane dintre care una cel puțin una a reușit sa se salveze iar cea de-a doua se pare ca este surprinsa sub zăpadă. Informațiile sunt incerte, dar exista varianta ca ambele persoane sa fie în viata si sa nu se poată vedea sau contacta.

O echipa de salvamontisti din Râșnov se îndreaptă către locul evenimentului. A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor'', au scris reprezentanţii Salvamont România pe pagina de Facebook.

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: avalansa Bucegi zapada
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close