Antena 3 CNN Actualitate Avarii la rețeaua de termoficare. Două sectoare din București, fără apă caldă

Avarii la rețeaua de termoficare. Două sectoare din București, fără apă caldă

O parte din București a rămas fără apă caldă, din cauza unei avarii la rețeaua primară. Sectoarele 2 și 3 sunt cele mai afectate.

Avarii la rețeaua de termoficare. Două sectoare din București, fără apă caldă
Sursa foto: Hepta
de Raluca Bîrcă    |    05 Mai 2021   •   12:36

Avaria este descrisă de către cei de la Termoenergetica și pe site-ul instituțiilor, într-un document de nu mai puțin de șase pagini.

Este vorba despre șase pagini în care sunt descrise mii, poate chiar zeci de mii de locuințe din Sectoarele 2 și 3, care au rămas fără apă caldă.

Totodată, în documentul prezentat de Termoenergetica sunt precizate și câteva locuințe și blocuri din Sectoarele 4, 5 și 6, care ar avea aceeași problemă.

Termoenergetica a oferit și un timp estimativ pentru remedierea avariilor. Pentru Sectorul 2, ar fi vorba despre miezul nopții. În Sectorul 3 problema ar trebui să se remedieze în jurul orei 20.00, după cum a anunțat CMTEB, dar sunt și locuințe din Sectorul 6, pentru care problema ar urma să se rezolve abia mâine, în jurul orei 17.00.

Reprezentanții ELCEN spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei manevre tehnice care se întâmplă în momentul în care se oprește furnizarea agentului termic. Știm, conform legii, atunci când se înregistrează pentru trei zile la rând, peste 10 grade Celsius în timpul nopții, se oprește agentul termic.

ELCEN, precizări cu privire la furnizarea agentului termic

"Problema principală este amploarea pierderilor din rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Atât rețeaua primară, cât și rețeaua secundară.

În contextul în care ieri a fost oprită încălzirea în orașul București, au existat aceste fluctuații de debit, de temperatură și au apărut aceste probleme.

În ceea ce privește ELCEN, noi am avut niște sincope în cursul dimineții, pentru 2-3 ore. Începând cu orele 13.00, ELCEN va livra în parametrii normali, fără nicio problemă, dar problemele din oraș vor mai continua, din cauza pierderilor din rețeaua de transport și distribuție, care este la Termoenergetica", a explicat Claudiu Crețu, administrator ELCEN București, la Antena 3.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close