Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre protestele din SUA: Cred că e o revoltă a săracilor faţă de tot ce înseamnă establishmentul luxului

Mircea Badea, despre protestele din SUA: Cred că e o revoltă a săracilor faţă de tot ce înseamnă establishmentul luxului

Mircea Badea crede că protestele din SUA reprezintă, de fapt, o frustrare a săracilor, a revoltă a lor, a celor care nu au nimic faţă de establishmentul luxului, iar abuzul Poliţiei faţă de cetăţeanul de culoare este doar un pretext.

Mircea Badea, despre protestele din SUA: Cred că e o revoltă a săracilor faţă de tot ce înseamnă establishmentul luxului
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    31 Mai 2020   •   23:49

"Sunt violenţe crâncene, o fi şi Antifa, a zis şi Trump că vrea să o declare organizaţie teroristă, dar cred că e mult mai mult de atât. Să ai acest gen de mişcări de stradă teribile în atât de multe locuri şi de asemenea intensitate, cred că excede şi Antifa, şi alte ONG-uri, şi orice mişcare sorosistă, cred că e o treabă mult mai profundă.

Cred că acel abuz făcut de poliţie, şi nu este singurul, pentru că poliţia s-a dovedit în multe situaţii pur şi simplu odioasă, a fost doar un pretext. (...)

Cred că e multă frustrare şi ură faţă de tot ce înseamnă establishment, e o parte importantă a societăţii care nu o duce grozav economic, care nu vede niciun viitor luminos, care trăieşte poate un coşmar, nu visul american, şi cu această ocazie a unui abuz odios a izbucnit.  E o revoltă asupra oricărei forme de establishment, o revoltă la adresa autorităţii.

Şi au fost atacate magazine de lux: Prada, Gucci. Ce legătură are Gucci cu cetăţeanul asfixiat pe caldărâm? E o revoltă a celor care nu au bani, perspective faţă de establishmentul luxului", a spus Mircea Badea, duminică, în pasa emisiunii Sinteza Zilei cu În gura presei.

×
Subiecte în articol: În gura presei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close