Antena 3 CNN Actualitate Băiatul de 18 ani, grav bolnav, a fost reevaluat. Deşi arată ca un copil de 8 ani, a fost îndemnat "să ia viaţa în piept, ca un om mare"

Băiatul de 18 ani, grav bolnav, a fost reevaluat. Deşi arată ca un copil de 8 ani, a fost îndemnat "să ia viaţa în piept, ca un om mare"

Băiatul de 18 ani, grav bolnav, a fost reevaluat. Deşi arată ca un copil de 8 ani, a fost îndemnat "să ia viaţa în piept, ca un om mare"
26 Iul 2013   •   18:31

Petrişor, băiatul de 18 ani care arată ca un puşti de 8, "trebuie să înveţe să fie puternic şi independent". Aşa l-au sfătuit cei care i-au reevaluat dosarul astăzi, la Comisia superioară de evaluare a persoanelor cu handicap.

Deşi arată ca un copil de opt ani, medicii i-au spus să ia viaţa în piept, ca un om mare. Tot de la ei a aflat că nu ar mai avea nevoie de cineva să-i poarte de grijă.

Cu indulgenţă însă, i-au oferit dreptul la tratament gratuit. Fără injecţiile cu hormoni, tănărul nu poate trăi.

Petrişor a venit însoţit de mătuşa lui, de la Săpânţa la Bucureşti, să-şi caute dreptatea. A făcut, cu trenul, un drum de 15 ore. Băiatul şi mătuşa vor cu orice preţ înţelegere şi dreptate de la comisia de medici care îl consideră apt de muncă.

Problemele lui Petrişor au început în urmă cu două săptămâni, când a devenit major. Potrivit legii, când a împlinit 18 ani a pierdut încadrarea la handicap grav cu însoţitor şi dreptul la tratament gratuit.

Deşi este neajutorat şi la 18 ani arată ca un copil de 8, comisia i-a spus lui Petrişor să ia viaţa în piept, ca un om mare. Omenia, nu legea, i-ar fi determinat pe medici să-l încadreze pe copilul adult la gradul II de handicap. Fără însoţitor, însă.

Luni, Petrişor va primi, oficial, răspunsul comisiei: grad doi de handicap, fără însoţitor. Medicii au promis să-l cheme la reevaluare peste un an.

La cinci ani, băiatul a fost diagnosticat cu insuficienţă hipofizară, o boală care i-a afectat creşterea. A mers la şcoală cu doi ani mai târziu decât băieţii de vârsta lui şi a fost permanent însoţit, supravegheat şi ajutat. Până acum.

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close