Antena 3 CNN Actualitate Be EU. Comisar european pentru mediu: Cum vor fi răsplătiți fermierii care practică agricultura organică

Be EU. Comisar european pentru mediu: Cum vor fi răsplătiți fermierii care practică agricultura organică

Virginijus Sinkevičius, comisar european din Lituania, a vorbit în cadrul emisiunii Be EU, de la Antena3, despre prioritățiile Comisiei Europene în ceea ce privește mediul. Comisarul a prezentat detalii noi despre inițiativa Green Deal și a dezvăluit că autoritățile naționale au răspuns notificării privind tăierile ilegale de păduri, iar CE urmează să analizeze motivațiile românilor.

Be EU. Comisar european pentru mediu: Cum vor fi răsplătiți fermierii care practică agricultura organică
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    04 Iul 2020   •   10:06

Green Deal este un plan extrem de ambițios în reducerea poluării, ce vizează atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050.
”Inițiativa Green Deal a fost adoptată în vremuri mai bune, rămâne stategia-cheie pentru Uniunea Europeană , în timpul și după pandemiea Covid-19. Aceasta ar trebui să fie una dintre direcțiile în care să se realizeze reconstrucția Uniunii. După cum știți, sunt două direcții în pachetul de relansare și de reconstrucție a Uniunii și acestea sunt Green Deal și digitalizarea.”, a declarat Virginijus Sinkevičius.  

Comisarul a spus că, în cadrul inițiativei Green Deal, biodiversitatea este esențială nu doar pentru a proteja mediul, dar și pentru a crea locuri de muncă în domeniul protejării mediului. 

Strategia „de la fermă la consumator” este un alt punct important pe agenda Green Deal: „Va schimba viața în bine. Vrem practici fermiere care să aducă mâncarea pe masa consumatorului, mâncare sănătoasă, produsă în ferme sustenabile, la care să se folosească mai puține pesticide.”, a mai spus Sinkevičius.  

Concret, fermierii care vor practica o agricultură organică vor fi recompensați. Conform comisarului de mediu, noile criterii verzi de achiziții publice pentru servicii de catering permit autorităților locale să mărească cererea de produse organice în toate restaurantele publice, țcoli, spitale și alte instituții aflate în administrația locală. 

Autoritățile naționale au răspuns la o notificare a Comisiei Europene

Comisia Europeană a condamnat tăierile ilegale ale pădurilor din România, motiv pentru care a trimis o notificare României pentru a găsi soluții, în contextul în care UE poate aplica sancțiuni. Autoritățile naționale au răspuns la notificare, iar acum membrii comisiei analizează informațiile primite.

Comisarul de mediu spune că este o prioritate protejarea pădurilor, în special a celor seculare.

Întregul interviu acordat de comisarul de mediu Virginijus Sinkevičius poate fi văzut integral în materialul video de mai jos. 

Be EU. Comisar european pentru mediu: Cum vor fi răsplătiți fermierii care practică agricultura organică

×
Subiecte în articol: fermieri agricultura Comisia Europeana
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close