Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, despre experiențele pacienților infectați cu SARS-CoV-2: ''Este momentul să facem publice aceste povești!''

Beatrice Mahler, despre experiențele pacienților infectați cu SARS-CoV-2: ''Este momentul să facem publice aceste povești!''

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a vorbit în exlusivitate la Antena 3 despre experiențele pacienților infectați cu SARS-CoV-2 şi mai ales despre simptomatologia lor care este una extrem de variată.

Beatrice Mahler, despre experiențele pacienților infectați cu SARS-CoV-2: ''Este momentul să facem publice aceste povești!''
de Iulia Gorgorin    |    26 Oct 2020   •   15:00

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a atras atenţia că în luna noiembrie ne aşteptă o perioadă dificilă.

Toate cazurile care sunt diagnosticate acum ne aşteptăm să ajungă la formă de boală moderată sau critică în următoarele săptămâni

''Cu siguranţă, perioada următoare va fi una extrem de dificilă pentru sistemul de sănătate şi pentru spitalele care acordă asistenţă COVID. Probabil că tot mai multe spitale vor oferi paturile lor pentru aceşti pacienţi, pentru că nu o să avem încotro. Dacă numărul de cazuri se menţin la acest nivel, cu siguranţă ne aşteaptă o perioadă difcilă. La noiembrie va fi extrem de încărcată, pentru că toate cazurile care acum sunt diagnosticate ne aşteptăm să ajungă la formă de boală moderată sau critice în următoarele săptămâni, în secţiile din Spitalele COVID.

România a raportat luni 2.844 de cazuri noi

Starea generală și experiența descrisă de pacienți, chiar și cei care nu au avut nevoie de spitalizare este impresionantă. Este momentul probabil să facem publice aceste povești care sunt extrem de multe și care impactează așa cum vedem, nu doar persoana care trece ci și familia. Simptomatologia variază și cu siguranță, tot mai mulți dintre cei care au trecut prin această boală se plâng de simptome post-COVID, de fenomene care apar probabil şi pe fondul impactului emoţional al bolii, dar şi efectele cu răspunsul imun viral şi încrucişat cu alte structuri ale organismului, sistemul nervos sau sechelele care apar, respiratorii sau legate de boli metabolice.

Este extrem de important să existe o strânsă legătură cu medicii de familie

O mare dificultate cu siguranţă va fi în această perioadă, managementul sindroamelor post-COVID şi ce se întâmplă după cele 14 zile. Dacă simptomatologia se remite şi modificările pe care le resimt pacienţii sunt doar cele asociate sindroamelor post-virale, adică o stare de astenie, de oboseală, de disconfort specifică după o infecţie virală, cu ajutorul medicului de familie pot să fii manageriate aceste simptome, iar dacă este nevoie să ceară suplimentar consulturi, în funcţie de organul care este cel mai impactat.

Pacienții care au fost infectați ar trebui să facă testele pentru depistarea anticorpilor COVID-19 

Pentru ceilalţi, dacă simptomatologia nu este prezentă, sau afectarea a fost minimă este important să avem o dozare a titlului de anticorpi pentru că sunt date şi studii care arată că persoanele care trec prin această afecţiune şi nu au un impact important al infecţiei SARS COV-2 asupra organismului rămân cu o imunitate destul de mică, cu un titlu de anticorpi minim sau chiar nedetectabil după o perioadă de timp și atunci este bine să avem această monitorizare a titlului de anticorpi după ce am trecut prin infecție și suntem manageriați de către medicul de familie la domiciliu'', a spus Beatrice Mahler, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler pacienti coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close