Antena 3 CNN Actualitate Când s-ar putea introduce noi restricții în România. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră

Când s-ar putea introduce noi restricții în România. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în ciuda faptului că în urmă cu o săptămână, numărul de infectări cu coronavirus a atins un nivel record, acesta nu s-a confirmat în evoluția săptămânală, astfel încât, în acest moment, nu trebuie aplicate măsuri de restricție.

Când s-ar putea introduce noi restricții în România. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Sep 2020   •   10:40

”Ele sunt stabilite în funcție de nivelul de răspândire. Și pe teatre, cinematografe, Horeca, inclusiv pentru școli, noi am stabilit care sunt criteriile pe baza cărora se pot lua diferitele decizii legate de aceste activități. 

Dar, pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări, acesta nu a fost confirmat în evoluția săptămânală.

Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o ușoară creștere care să ne îngrijoreze, sigur, trebuie în continuare să fin vigilenți, să respectăm măsurile de protecție sanitară, astfel încât să evităm răspândirea virusului”, a declarat premierul Ludovic Orban

”În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare”

De asemenea, șeful Executivului a vorbit despre faptul că se ia în calcul schimbarea măsurilor pentru persoanele care vin din zonele cu risc. 

„Săptămâna aceasta vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide măsuri. De asemenea, analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a transmis premierul.

„În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare, prin prelungirea stării de alertă și prin ordinele comune care au fost emise de Ministerele responsabile”, a adăugat Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close