Antena 3 CNN Actualitate Candidaţii la alegerile prezidenţiale au cheltuit peste 70 de milioane de lei în campania pentru primul tur. Cine a cheltuit cel mai mult

Candidaţii la alegerile prezidenţiale au cheltuit peste 70 de milioane de lei în campania pentru primul tur. Cine a cheltuit cel mai mult

Candidaţii la alegerile prezidenţiale au cheltuit peste 70 de milioane de lei în campania pentru primul tur. Cine a cheltuit cel mai mult
15 Noi 2019   •   08:39

Candidaţii la alegerile prezidenţiale au cheltuit peste 70 de milioane de lei în campania pentru primul turâ al prezidenţialelor, potrivit datelor Autorităţii Electrorale.

În cursa pentru Cotroceni, Viorica Dăncilă a cheltuit până acum 18,2 milioane de lei. Este urmată la scurtă distanţă de Klaus Iohannis care a investit în campanie 18 milioane de lei. O sumă aproape la fel de mare a alocat si Mircea Diaconu. Acesta a cheltuit 16.2 milioane de lei. 

Candidatul care s-a clasat pe locul trei în topul preferinţelor alegătorilor a investit o sumă mult mai mică. Dan Barna a cheltuit pentru primul tur al prezidenţialelor doar 7,4 milioane de lei. O sumă similară a pus la bătaie şi Theordor Paleologu. Bugetul acestuia a fost de 7 milioane de lei. 

La polul opus, candidaţii care au cheltuit cel mai puţin sunt Cătalin Ivan de la Alternativa pentru Demnitate Naţională cu 14.400 lei şi Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc cu 8 mii de lei. În schimb, candidatul Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, nu a bagat niciun leu în promovare electorală. 

Autoritatea Electorală Permanentă va rambursa cheltuielile electorale doar celor care au obţinut minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close