Antena 3 CNN Actualitate Momentul când va scăpa Capitala de carantina de week-end. Prefect: "Până atunci nu putem vorbi despre o relaxare"

Momentul când va scăpa Capitala de carantina de week-end. Prefect: "Până atunci nu putem vorbi despre o relaxare"

Capitala nu pare să scape curând de carantina de week-end, chiar dacă rata de infectare a scăzut uşor, a declarat, în exclusivitate la Antena 3, prefectul Capotalei, Alin Stoica.

Momentul când va scăpa Capitala de carantina de week-end. Prefect: "Până atunci nu putem vorbi despre o relaxare"
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    18 Apr 2021   •   14:17

"Da, rata de infectare a scăzut sub 6, astăzi este 5,19, însă se va reveni la programul anterior doar după ce o să avem o rată de infectare sub 3,5.

Alin Stoica: se va reveni la programul anterior, la o rată de infectare sub 3,5

Chiar dacă rata de infectare a scăzut şi e bine, asta înseamnă că măsurile funcţionează, totuşi este încă suficient de mare încât să pună probleme sistemului sanitar, pentru că în continuare sunt foarte mulţi oameni care intră infectaţi, intră direct în ATI, iar lucrul ăsta evident că pune o presiune suplimentară şi înseamnă, de fapt, vieţi.

Până când nu vom avea o scădere suficient de mare încât sistemul sanitar să poată face faţă cu brio şi să avem cât mai puţini oameni care să decedeze de COVID, până atunci nu putem vorbi despre o relaxare", a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

Stoica: Prefectura nu e implicată în raportarea morţilor COVID

Cât priveşte raportările de morţi COVID, prefectul spune că instituţia sa nu este implicată în raportare, ci primeşte datele.
 

×
Subiecte în articol: carantină
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close