Antena 3 CNN Actualitate Cât de sigure sunt vacanțele românilor în străinătate. Anunțul făcut de consultantul Răzvan Pascu

Cât de sigure sunt vacanțele românilor în străinătate. Anunțul făcut de consultantul Răzvan Pascu

Patru cazuri de coronavirus au fost confirmate în Thassos, insula pe care se află acum mii de români. Este vorba de turiști sârbi și bulgari, ale căror teste făcute la graniță au ieșit pozitive. 

Cât de sigure sunt vacanțele românilor în străinătate. Anunțul făcut de consultantul Răzvan Pascu
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    08 Iul 2020   •   20:10

Cei patru au fost izolați la hotelurile de carantină și vor rămâne acolo. Hotelurile vor fi dezinfectate. Grecii nu sunt îngrijorați de cei patru turiști, spunând că vor lua toate măsurile pentru a fi în siguranță atât populația elenă cât și turiștii.

”O altă veste tristă, îngrijorătoare este că Austria a inclus astăzi România pe lista țărilor din zona roșie, de mare risc, asta înseamnă că de la 12 noaptea accesul românilor e posibil doar dacă dețin un test negativ sau dacă vor să intre în izolare. Testul trebuie să fie în engleză sau germană. Malta, Norvegia și Finlanda nu ne primesc deloc. Alții solicită autoizolare 14 zile. În Cipru de exemplu se poate intra doar dacă deții un test covid făcut cu maxim 72 de ore. Există un site oficial datele unde încarci datele. Poți face asta și la graniță dar este mai costisitor.”, a spus Răzvan Pascu.

Ce se întâmplă acum în Grecia

”În continuare se poate intra pe un singur punct, cel de la Kulata. Pe de altă parte, se poate ieși și pe la Makaza, e mai simplu. Ca și veste bună, Ministeru Sănătății din Grecia a hotărât că acel formular se poate completa și în 24 de ore. Poți primi amendă de 500 de euro dacă nu îl ai. Poate fi trimis și electronic. Primești un mail, un cod QR să îl prezinte.”, a spus consutatul marketing de Turism, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: vacanţă romani Grecia Cipru Răzvan Pascu
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close