Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat ce proiecte se vor realiza în 2021

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat ce proiecte se vor realiza în 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a precizat, vineri, că în ciuda unui deficit bugetar mare investiţiile vor fi puse pe primul loc. Mai mult el a subliniat că intenţionează să realizeze ce a promis: va face investiții și va dezvolta infrastructura în România care va cuprinde rețele de autostrăzi, de căi ferate, de drumuri Expres infrastructură navală și aeroportuară în 2021.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat ce proiecte se vor realiza în 2021
de Georgiana Adam    |    26 Feb 2021   •   17:12

"Creștere de 10% la la întreținerea infrastructurii rutiere 617 milioane RON la care se adaugă 700 de milioane de RON aproximativ din rovinietă deci în total peste 1,3 miliarde de lei.

Ne-am îndeplinit în acest buget în condiții dificile, în care anul acesta avem un deficit bugetar mare, obiectivul din programul de guvernare să punem investițiile primul loc.

Le mulțumesc și premierului Cîţu și vicepremierului Dan Barna că m-au sprijinit în alcătuirea acestui buget și că am realizat ceea ce am promis că facem investiții și dezvoltăm infrastructura în România și că realizăm aceste rețele de autostrăzi, de căi ferate, de drumuri Expres infrastructură navală și portuară aeroportuar", a spus Cătălun Drulă.

Câţi kilomentri de autostradă se fac în 2021

"Vom depăşi bariera celor 1.000 de km de autostrăzi și drumuri expres în premieră anul acesta. Se vor finaliza, conform constructorului, 40 de km pe Craiova-Pitești varianta de ocolire Balș Slatina, avem finalizarea autostrăzii Sebeș-Turda acolo sunt 29 de km proiect început mult prea de mult şi care anul acesta în sfârșit se va finaliza. Mai sunt 10 kilometri din autostrada, 5 km de autostradă și 5 km de drum de legătură la Târgu Mureș. Se finalizează și varianta de ocolire Satu Mare, 12 km din acest traseu sunt la drum Express", a mai spus ministrul Tranporturilor Cătălin Drulă.

 

Cătălin Drulă: Drum nou de 6 km în sudul țării la intrarea din Bulgaria din Vama Giurgiu

 

"În sudul țării la intrarea din Bulgaria din Vama Giurgiu va fi un drum nou de 6 km drum express cu patru benzi și separare de mijloc, realizat din beton cu tehnologie moderne cu mijloacele mecanizate și mai sunt proiecte mai mici, se finalizează Drumul Național 76 între Deva și Oradea varianta de ocolire Mihăilești și sunt foarte multe proiecte care sunt în derulare și care vor progresa semnificativ și care se vor termina în 2022 chiar dacă nu se termină în anul acesta.

Infrastructura este un proiect multianual important este să pregătim bine aceste proiecte, să ne asigurăm că toată birocrația este rezolvată, să asigurăm finanțarea și asta se întâmplă din acest buchet și constructorii să își facă treaba și noi să livrăm ceea ce am promis", a mai spus Cătălin Drulă.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close