Antena 3 CNN Actualitate Social Câți pasageri erau în autocarul răsturnat la Brașov. Autoritățile se contrazic în declarații

Câți pasageri erau în autocarul răsturnat la Brașov. Autoritățile se contrazic în declarații

Câți pasageri erau în autocarul răsturnat la Brașov. Autoritățile se contrazic în declarații
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Blake Campbell
de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   16:09

Haos total după tragicul accident produs în Braşov. Autorităţile nu ştiu nici acum să spună câţi pasageri erau în autocar şi nici câte locuri avea acesta.

Ce ştim sigur e că sunt patru persoane moarte.

Informaţiile date de diferitele instituţii se bat cap în cap:

- ARR susține că microbuzul avea 24 de locuri și 26 de ocupanți, cu tot cu șoferi
- Ministerul Sănătăţii - 31 de ocupanţi
- Poliţia - 28 locuri, dintre care patru adaugate de firmă, şi 28 de ocupanţi
- ISJ Iaşi - 33 de ocupanţi la care se adaugă şoferii

Un autocar a fost implicat vineri într-un grav accident rutier pe DN1 Braşov - Făgăraş, între localităţile Perşani şi Vlădeni, din județul Brașov.

Trei adulți și un copil au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-o curbă, peste parapetele care separă sensurile de mers.

În afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă şi alte şapte cărora li s-au acordat asistenţă medicală la locul accidentului. Ulterior, ele au fost transportate la spital.

Microbuzul răsturnat transporta copii de la ansamblul folcloric HORA din Iași

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din județul Brașov erau de la Palatul Copiilor din Iași și se duceau la un festival folcloric la Arad, însoțiți de doi profesori. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.

Până în acest moment specialiştii cred că şoferul este vinovat de tragicul accident. Titi Aur exclude varianta unei defecţiuni tehnice. Alţi specialişti susţin că este posibil ca şoferul să nu fi fost atent şi din acest motiv nu ar mai fi putut controla autorismul încărcat cu copii.

Vedeți aici Primele imagini de la locul accidentului din Brașov

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close