Antena 3 CNN Actualitate Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu

Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu

Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu
de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   01:51

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat joi, la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

”De ce mi s-a luat acest dosar? Pentru că am îndrăznit să vorbesc despre Mircea Băsescu în presă. Mă duc la șeful SRI pe județ în birou și stabilesc că Mircea Băsescu deja primise o tranșă de bani, i-am spus că îl voi aresta pe Mircea Băsescu”, a povestit fostul procuror Eugen Iacobescu, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, Antena 3.

”Am fost cam pe 3-4-5 martie în biroul lui (al șefului SRI pe județ - n.r.), cred că i-a transmis domnului Maior (șeful SRI de atunci, George Maior - n.r.), iar acesta domnului Băsescu, pentru că a doua zi m-am trezit cu inspecția pe capul meu. A venit procurorul general adjunct de la CA Craiova, Băjenaru și cu șeful Secției Urmărire penală și m-au întrebat pe cine investighez în acest dosar. Le-am spus că în afară de Sandu Anghel, avem certitudinea că Mircea Băsescu face trafic de influență și au luat foc. Apoi mi-au cerut să le prezint dosarul, deși era interzis. Le-am prezentat dosarul, l-au citit și pe 14 martie m-au chemat la Craiova (...). Le-am spus că îl voi trimite în judecată (...) nici n-am ajuns bine la Parchet și primul procuror m-a informat să trimit dosarul la Craiova. Și l-am trimis la Craiova. (...) Nimeni nu este interesat de acest dosar”, a încheiat procurorul Iacobescu.

Citiți și Procurorul Iacobescu, cel care a instrumentat dosarele lui Bercea: Și la mine s-a venit cu 1.000.000 de euro

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close