Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se ascunde de fapt în spatele scandalului de la Mănăstirea Jieț? O măicuță face acuzații grave

Ce se ascunde de fapt în spatele scandalului de la Mănăstirea Jieț? O măicuță face acuzații grave

Scandalul de la Mănăstirea Jieț, județul Hunedoara, când un bărbat a întrerupt slujba care se ținea în interior, ascunde de fapt o altă problemă mult mai gravă.

Ce se ascunde de fapt în spatele scandalului de la Mănăstirea Jieț? O măicuță face acuzații grave
26 Mai 2020   •   18:04

Andrei Robert Păun, bărbatul care a deranjat slujba, acuzându-i pe reprezentanții mănăstirii de ilegalități, a fost reclamat pentru hărțuire de o călugăriță.

Un dosar penal în care fapta reclamată de călugăriță este cercetată de polițiști a fost deschis la sfârșitul lunii martie. Ancheta este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, însă din cauza stării de urgență, bărbatul nu a fost adus la audieri.

Citiți și Bătaie la o mănăstire din Hunedoara: Doi bărbaţi, la spital după ce au încercat să oprească o slujbă (VIDEO)

Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei susțin că de circa doi ani hunedoreanul ar fi hărțuit obștea mănăstirii, o călugăriță care nu îl cunoaște fiind vizată, în principal, de acesta.

Iată o parte din dialogul dintre bărbat și una dintre călăugărițe, potrivit Ziarul Hunedoreanului.

„Călugărița: Tu ești căsătorit, ai nevastă, ai copii, ce îți trebuie Elena?

Păun: De unde știți că am nevastă și am copii? Nu-i treaba voastră. Nevasta și copiii sunt separat. Ea este aici sclavă modernă. A greșit venind aici.

Călugărița: Atât timp cât ea stă aici de bună voie și nesilită de nimeni…

Păun: Stă fiindcă e spălată pe creier. Îi spui așa: nu te mântuiești dacă nu faci asta. A venit, săraca, de bună voie. Dar trebuie să știe și altceva, că există și altă variantă – nu trebuie să stai toată viața, izolată, zeci de ani, să faci același lucru, să fii scalvă pentru Patriarhie”.

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close