Antena 3 CNN Actualitate Cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak speră că odată cu aducerea în ţară a lui Omar Hayssam să se afle adevărul

Cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak speră că odată cu aducerea în ţară a lui Omar Hayssam să se afle adevărul

Cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak speră că odată cu aducerea în ţară a lui Omar Hayssam să se afle adevărul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    19 Iul 2013   •   21:50

Cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak speră că odată cu aducerea în ţară a lui Omar Hayssam să se afle adevărul despre evenimentele din 2005.

Numai că se tem că teroristul nu o să dezvăluie nimic, pentru că declaraţiile sale ar putea provoca un cutremur în politica din România.

Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în urmă cu opt ani, s-a declarat surprins de predarea lui Omar Hayssam şi spune că aducerea sa reprezintă un pericol pentru mulţi politicieni.

Pentru Marie Jeanne Ion şi Sorin Mişcoci aducerea teroristului în România este, în schimb, un semn de normalitate.

"Pentru mine personal episodul de atunci arată altfel decât a fost prezentat la TV. Eu îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă. Asta mă interesează. Pe mine nu mă interesează jocurile politice care s-au făcut în jurul acestei poveşti, şi nu m-au interesat niciodată", a declarat Marie Jeanne Ion.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad.
   
În 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost reţinut şi, deşi Preşedinţia anunţa atunci că este acuzat de implicare în răpirea celor trei jurnalişti, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.
   
La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a acceptat să îl elibereze, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului.
   
În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave.

Omar Hayssam a fost dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close