Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Cel mai bătrân florar din Europa trăieşte în Arad. Are 93 de ani şi un vis măreţ

Cel mai bătrân florar din Europa trăieşte în Arad. Are 93 de ani şi un vis măreţ

Un florar de 93 de ani, încă în activitate, are o afacere înfloritoare. Pentru sărbătorile primăverii de săptămâna viitoare are pregătite jumătate de milion de fire de flori. Povestea lui de viață este impresionantă. Toată știința florilor a moștenit-o de la tatăl său, iar tot ceea ce face la vârsta aceasta onorabilă spune că face cu mare plăcere. Bătrânul florar din Arad spune că visul lui de acum este ca din tot ce a strâns să ridice un azil de bătrâni în proximitatea locuinței sale.

Cel mai bătrân florar din Europa trăieşte în Arad. Are 93 de ani şi un vis măreţ
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2021   •   09:05

Cel mai bătrân florar din Europa are 93 de ani și conduce visul familiei început în anii '20. Este mândru că a trăit să sărbătorească 100 de ani de când tatăl său a înființat afacerea parfumată. Meseria tot de la era furat-o.

"Primul soi, pe care nu am știut să îl scriu dar am copiat eticheta, "Clarabut", și olandezi actuali habar nu au de "clarabut". Dar când aude că eu cunosc aceste soiuri de atâția ani altfel m-au primit", spune cel mai bătrţn florar.

A descoperit pasiunea pentru cultivarea florilor de când era adolescent
"Carnetul meu de livrări de horticultor este din 1949 numărul 147, ultimul care să ai liberat de Asociație" a mai spus acesta.

În serele sale cresc sute de mii de zambile și lalele. Florarul importă bulbi de lalele din Olanda care ajung în special în Timișoara dar și în alte locuri din țară. Seniorul coordonează personal afacerea, dar are grijă să îi învețe să înveţe și pe juniori.

 

×
Subiecte în articol: Agricool florar flori Arad
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close