Antena 3 CNN Actualitate Cele mai poluate oraşe din România. România trebuie să ia măsuri urgente cu nivelul ridicat al poluării

Cele mai poluate oraşe din România. România trebuie să ia măsuri urgente cu nivelul ridicat al poluării

Anunţ îngrijorător al ministrului Mediului. Alte 10 oraşe din România trebuie să ia de urgenţă măsuri în legătură cu nivelul ridicat al poluării. Altfel, riscăm amenzi uriaşe din partea Uniunii Europene. Amenzile ar putea fi cuprinse între 100.000 şi 400.000 de euro pe zi.

Cele mai poluate oraşe din România. România trebuie să ia măsuri urgente cu nivelul ridicat al poluării
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
20 Ian 2020   •   13:02

Mara confruntarea între primarul Capitalei, Gabriela Firea şi ministrul Mediului, Costel Alex pe tema poluarii din Bucureşti are loc astăzi. Cei doi vor discuta în scurt timp după războiul pe care l-au avut la începutul anului.

Totul se întâmplă în contextul în care la începutul anului, Costel Alexe și primarul general s-au certat public pe această temă, ministrul reprosându-i edilului că nu nu face mare lucru să diminueze poluarea, spunând că bucureștenii respiră aer otrăvit.

În replică, Gabriela Firea a spus că ministrul a alarmat nejustificat populația Bucureștiului, folosind date neoficiale, preluate de la surse independente care măsoară calitatea aerului cu sisteme proprii și a prezentat datele oficiale de la Agenția Națională de mediu, care au arătat că depășiri ale mediei zilnice se întâmplă doar la două stații, aflate în centrul Capitalei.

Ministrul Mediului a anunţat de dimineaţă că are de gând să poarte discuţii cu fiecare edil în parte pentru a afla dacă planul de îmbunătăţire a aerului din fiecare oraş a fost implementat şi în ce măsură.

 

×
Subiecte în articol: amenzi poluare masuri urgente
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close