Antena 3 CNN Actualitate Locale Celulă de criză, la Gorj. Prefect: Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu

Celulă de criză, la Gorj. Prefect: Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu

Este alertă de gradul zero în judeţele Dolj şi Gorj, unde italianul infectat cu coronavirus a stat patru zile, de marţea trecută până sâmbătă. Autorităţile au declanşat o amplă operaţiune, încearcă să identifice toate persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu acest bărbat în vârstă de 71 de ani şi se pare că lista este mai lungă decât se credea iniţial.

Celulă de criză, la Gorj. Prefect: Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu
de M.Z.    |    26 Feb 2020   •   08:15

Prefectul judeţului Gorj a declarat, în această dimineaţă, că, în urma depistării italianului cu coronavirus, s-a creat în judeţ o celulă de criză, au fost identificate persoanele din Gorj cu care el a intrat în contact direct şi indirect şi, pe timpul nopţii, li s-au prelevat şi acestora probe biologice.

Acum, 19 persoane din judeţ sunt izolate la domiciliu, iar pentru 13 persoane, probele biologice au fost trimise, în acestă noapte, la Institutul Matei Balş din Capitală, a anunţat prefectul din Gorj, Ion Cristinel Rujan.

"În urma infectării cu coronavirus a unui italian care în perioada 18-22 februarie a fost în Gorj, am dispus convocarea în regim de urgenţă a comandamentului.

În primă fază, a fost făcută o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoanelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian.

Până acum, nicio persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian cu coronavirus nu manifestă vreun simptom care ar duce la ideea că ar fi purtătoare a acestui virus", a spus prefectul de Gorj.

De asemenea, "persoanelor care au avut un contact cu italianul li s-au prelevat probe biologice care au transportate în timpul nopţii la Institutul Matei Balş din Capitală şi s-a luat măsura izolării lor la domiciliu sub supraveghrere. Probele vor fi prelucrate acolo", a mai spus Ion Cristinel Rujan.

În cazul persoanelor din Gorj izolate la domiciliu, s-a constituit un grup de lucru care va comunica cu ele pentru a le asigura hrana, iar medicii de la DSP Gorj îi vor supraveghea din punct de vedere medical.

Soţia bărbatului italian depistat cu coronavirus este în carantină, iar socrii acestuia sunt izolaţi la domiciliu, a precizat prefectul din Gorj, miercuri dimineaţa.

"Soţia bărbatului mi-a spus că nu poate lua legătura cu acesta, pentru că este în spital. Ea mi-a spus că este în carantină. Şi socrii bărbatului sunt izolaţi la domiciliu", a anunţat prefectul din Gorj, Ion Cristinel Rujan.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini.

Publicația Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România week-endul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

Celulă de criză, la Gorj. Prefect: Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Gorj ancheta epidemiologica
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close