Antena 3 CNN Actualitate Ciprian Ciucu: Anchete epidemiologice la toate creşele din Bucureşti, după ce o creşă din Sectorul 6 a fost închisă în urma infectărilor cu COVID

Ciprian Ciucu: Anchete epidemiologice la toate creşele din Bucureşti, după ce o creşă din Sectorul 6 a fost închisă în urma infectărilor cu COVID

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a pronunţat, duminică, în favoarea anchetelor epidemiologice la toate creşele din Capitală. Ciucu a convocat Consiliul local pentru Situaţii de Urgenţă şi a decis închiderea creşei "Harap Alb" din sector, după ce 9 angajaţi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus.

Ciprian Ciucu: Anchete epidemiologice la toate creşele din Bucureşti, după ce o creşă din Sectorul 6 a fost închisă în urma infectărilor cu COVID
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2020   •   17:45

Este vorba despre şapte infirmieri, un educator şi un asistent medical, care sunt în izolare la domiciliu şi ca căror stare este momentan bună.

În schimb, asupra situaţiei celor peste 90 de copii care frecventau creşa planează incertitudinea. Aceştia nu au fost testaţi. 

Ciucu a confirmat, într-o intervenţie la Antena 3, că urmează o anchetă epidemiologică în urma închiderii creşei.

"Astăzi, la ora 10, am dispus închiderea creşei pentru 14 zile. Nu sunt informaţii despre copii, doar despre cele nouă lucrătoare din creşă. Sunt izolate la domiciliu, starea lor era bună. Va fi anchetă epidemiologică derulată de DSP şi de personalul medical din cadrul creşei, care va necesita resurse, pentru că vorbim de 95 de copii care au venit constant la creşă (...) Voi demara anchetă la cele trei creşe de stat din sector şi mă voi informa şi asupra creşelor particulare. Cred că ar trebui să facem investigaţii epidemiologie la toate creşele din Bucureşti", a declarat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu spune că, momentan, există "un vid de putere" pe seama faptului că noii primari nu şi-au luat încă în primire mandatele, dar s-a declarat convins că, după învestire, noii edili vor trata prioritar situaţia epidemiologică din sectoarele lor.

 

 

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu cresa COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close