Antena 3 CNN Actualitate Cum mergem în vacanță în Bulgaria și Grecia de Paște sau 1 mai? Năsui: "Trebuie să vă asumați asta!"

Cum mergem în vacanță în Bulgaria și Grecia de Paște sau 1 mai? Năsui: "Trebuie să vă asumați asta!"

Atenţie dacă vă cumpăraţi vacanţe de 1 mai sau de Paşte la greci sau la bulgari. După ce vă întoarceţi, veţi intra în carantină, a explicat ministrul Economiei şi Turismului într-un interviu în exclusivitate obţinut de Antena 3.

Cum mergem în vacanță în Bulgaria și Grecia de Paște sau 1 mai? Năsui: "Trebuie să vă asumați asta!"
de Laura Dinu    |    02 Apr 2021   •   12:52

Deocamdată, România nu a stabilit niciun acord cu alte ţări, iar Comisia Europeană încă lucrează la certificatul verde care ne va permite să circulăm fără carantină dacă suntem vaccinaţi, avem test negativ sau ne-am vindecat de COVID. 

Reporter: Mergem în vacanţă de 1 mai, de Paşte la bulgari, în Grecia? Dacă ar fi acum să îmi fac o rezervare pentru Paşte, ne bagă în carantină? Ne facem rezervarea de acum? Ce ne sfătuiţi?

Claudiu Năsui: În secunda aceasta, regulile sunt cele pe care le ştiţi, inclusiv carantină, acum speranţa mea este să ne deblocăm cât mai repede şi am făcut toate diligenţele în sensul acesta. Ştiţi că am fost vizitaţi de ministrul grec al turismului, inclusiv cu Israelul avem discuţii.

Reporter: Dar deocamdată nu există negru pe alb care să mă asigure pe mine, cetăţean român, dacă vreau să merg în Grecia, că nu intru în carantină acolo.

Claudiu Năsui: Cel mai important este să spunem că ne dorim această deschidere dar în limitele a ce ne recomandă doctorii şi epidemiologii. Există aceste certificat verde şi aşteptăm mai multe informaţii de la Comisie. Înțeleg că pe 19 aprilie sau mai o să primim mai multe detalii, dar ceea ce ne dorim este ca oamenii care nu prezintă niciun risc să poată circula. Și oamenii care nu reprezintă un risc sunt cei care au cele trei documente: test negativ de COVID, test de anticorpi sau certificatul de vaccinare.

Reporter: Dar deocamdată nu e nimic bătut în cuie, asta zic. Nu avem acord nici cu Grecia, nici cu Bulgaria şi nici certificatul european şi eu dacă vreau să merg în vacanţă de Paşte trebuie să îmi asum că intru în carantină.

Claudiu Năsui: Da, în secunda aceasta trebuie să vă asumaţi lucrul acesta şi planul pe care îl faceți trebuie să țină cont de asta.

Potrivit ultimelor informaţii, Grecia nu se află pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic, motiv pentru care la întoarcerea în ţară nu este obligatorie carantina.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui vacanţă Bulgaria Grecia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close