Antena 3 CNN Actualitate Media CNN, prima televiziune de știri a lumii, înființată cu 41 de ani în urmă

CNN, prima televiziune de știri a lumii, înființată cu 41 de ani în urmă

În urmă cu 41 de ani, un om a avut o idee care avea să schimbe lumea definitiv. O televiziune de știri. Doar de știri, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

CNN, prima televiziune de știri a lumii, înființată cu 41 de ani în urmă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Mai 2021   •   15:09

Acel om s-a numit Ted Turner, iar televiziunea pe care a înființat-o este CNN. Din acel moment istoria nu s-a mai scris doar în cărți, ci a fost şI în direct, la televizor.

Doi prezentatori, soț și soție, un conac de poveste și un vizionar incurabil. Așa arăta momentul care avea să schimbe istoria jurnalismului.

”Lucram până la ora 19:00 și când ajungeam acasă știrile se terminau, așa că pierdeam complet jurnalul de știri și m-am gândit că sunt foarte mulți oameni ca mine”, este ideea de la care a pornit totul. 

O televiziune dedicată exclusiv știrilor, care emite 24 din 24. Poate că astăzi ideea ni se pare banală, dar în urmă cu 41 de ani părea curată nebunie. În doar 11 luni, Ted Turner a pus pe picioare prima stație de știri din lume. Cu corespondenți în Moscova și Tokyo. 

Era mai mult decât un bussines. Era un vis. Și chiar o casă, la propriu. Fondatorul CNN s-a mutat în conac, deasupra redacției. A trăit și a muncit cot la cot cu angajații săi. 

În 1987 CNN s-a mutat definitiv într-o clădire pe care a transformat-o într-un adevărat muzeu al jurnalismului. Iar trei ani mai târziu avea să ajungă principala sursă de știri, nu doar a Statelor Unite, ci a lumii întregi. Visul devenise realitate. Pariul era deja câștigat. 

Începând de luni, 10 mai, Antena 3 lansează News Hour în colaborare cu cea mai mare televiziune de știri din lume, CNN. 

×
Subiecte în articol: cnn ted turner
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close